Grolse Boys speelt terecht gelijk

4 oktober 2015

De wedstrijden tussen Oeken en Grolse Boys zijn bijna altijd spannend, waarbij Grolse Boys toch vaak aan langste eind trekt. Er werd dan ook flink wat strijd verwacht bij de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag. Maar dat viel tegen.

De laatste wedstrijden geeft Grolse Boys vaak te gemakkelijk doelpunten weg in de beginfase. Daardoor lopen de spelers achter de feiten aan. Dat was ook nu weer het geval. Door de afwezigheid van Daan Schuurmans speelde de van een blessure herstelde Mathijs Paf als laatste man. Dat ging in het algemeen vrij goed, maar in de 16e minuut was er tussen hem en keeper Barry Janssen een misverstand, waardoor Oeken gemakkelijk de 0-1 kon scoren.

Daarvoor had de jonge keeper van Oeken al een mooi schot van Maikel Nuchter tegengehouden. De redding op een prachtig genomen vrije trap van Ronald Wagendorp, geplukt uit de linkerbovenhoek, was echter nog veel mooier. Ook Barry liet even later een mooie reflex zien en weerhield Oeken van de 0-2. Hieruit bleek maar weer eens dat Barry een uitstekende lijnkeeper is.

Vlak voor de rust kon Oeken op rechts nog een keer uitbreken, maar deed het verder met die kans niet veel, want het schot ging ruim voorlangs. Alles bij elkaar voetbalde Oeken de eerste helft wat beter dan Grolse Boys, maar echte kansen werden niet gecreerd.In de tweede helft kwam de van een blessure herstelde Johannes Pfeifer er in voor Robin Klein Gunnewiek. Hij nam zijn ‘vaste’ linksbackpositie weer in, waardoor Jeffrey Firing naar de linkshalfpositie kon doorschuiven.

Een kwartier later kon Ronald een strakke voorzet van Maikel omzetten in een doelpunt. Direct daarna werd Zouhair Chahboune ingebracht voor Bjorn Groot Zevert. Tien minuten voor tijd kwam Grolse Boys plots in de problemen, omdat Khalid Chahboune te zacht op keeper Barry terugspeelde, waardoor Oeken de bal kon onderscheppen en 1-2 op het scoreformulier kon brengen.

Even later werd er een overtreding gemaakt op Khalid binnen het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er niets in. Kort daarna lepelde Khalid de bal prachtig over de keeper van Oeken heen, maar de onderkant van de lat kon een doelpunt voorkomen. Grolse Boys ging achterin een op een spelen en ging vol in de aanval.

Bij een vrije trap van Luc Berentsen, op ongeveer 20 meter van het doel, werd Zouhair binnen het strafschop met handen en voeten gehinderd. Hier zag de scheids wel een strafschop en een gele kaart in. Een protesterende speler kreeg zelf de rode kaart voorgehouden. De strafschop werd vervolgens door Khalid verder benut waardoor de stand weer gelijk werd.

Op basis van de grotere strijdlust in de tweede helft was deze einduitslag zeker terecht. Als Grolse Boys die inzet vanaf de eerste minuut had getoond, dan was een overwinning zeer mogelijk geweest. Een zaak om goed te onthouden, want volgende week is de zware uitwedstrijd tegen SVDW in Doetinchem.