Een terecht gelijkspel voor Grolse Boys

20 september 2015

De competitie is nog maar net begonnen, maar toch heeft Grolse Boys al te maken met veel blessures. Trainer Roy Tammel kon geen of nauwelijks een beroep doen op de gebroeders Paf en Johannes Pfeifer voor de thuiswedstrijd tegen Almen van afgelopen zaterdag. Arjan Paf begon nog wel aan de wedstrijd, maar moest al na 10 minuten afhaken.

De wedstrijd zelf had twee gezichten. Zo was Almen de eerste helft duidelijk de betere, terwijl Grolse Boys de tweede helft overheerste. Grolse Boys had de opstelling wat aangepast. Jeffrey Firing speelde niet op zijn geliefde positie van linksbuiten, maar moest linksback staan, wat hij verder zeer verdienstelijk deed.

De thuisploeg begon net als de vorige week niet goed aan de wedstrijd. Almen kreeg de beste kansen en het had bij de rust ook 2-4 kunnen staan. De eerste mooie kans was echter voor Khalid Chahboune, maar de keeper kon de bal vallend toch nog tegenhouden. Ook in de 20ste minuut kreeg Grolse Boys uit een drietal corners een paar goede mogelijkheden, onder meer voor Khalid en Joeri Groot Kormelink, maar gescoord werd er niet.

In de 22ste minuut kwam Almen op voorsprong. Een bal van keeper Barry Janssen kwam bij de tegenstander terecht, waarna Almen deze mogelijkheid goed uitspeelde. Verdedigend speelde Almen wel niet zo geweldig, maar aanvallend waren ze regelmatig gevaarlijk. Vlak voor de rust werd Almen weer door Grolse Boys geholpen.

Een pass van Daan Schuurmans op Pascal Brockotter kwam niet goed aan, waardoor Almen er gemakkelijk 0-2 van kon maken. Daarvoor werden een twee overtredingen op Khalid binnen het strafschopgebied door de verder goed leidende scheidsrechter helaas niet bestraft. Tussendoor liep Ronald Wagendorp ook nog onnodig tegen een gele kaart aan voor commentaar op de leiding.

In de tweede helft zetten Grolse Boys Almen vanaf het begin flink onder druk. In de 47ste minuut kwam
daardoor een crosspass van Jeffrey bij Khalid terecht die er 1-2 van maakte. Nog geen drie minuten later speelde Ronald Wagendorp drie spelers van Almen uit en maakte er zelf 2-2 van. Weer wat later was er een gevaarlijke scrimmage voor het doel van Barry, maar de verdediging kon deze keer redden.

Grolse Boys kreeg nog een tweetal kansen na een voorzet van Maikel Nuchter, die echter niet benut werden. Halverwege de tweede helft werd de moe gestreden Jorn Groot Zevert vervangen door Zouhair Chahboune en deze wist al na vijf minuten spelen de bal mooi mee te nemen en er 3-2 van te maken. Ook daarna had Grolse Boys verreweg het beste van het spel.

Almen kreeg in de tweede helft vrijwel geen kans, maar ze wisten wel vijf minuten voor tijd nog de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Grolse Boys verdedigde niet goed uit en leverde de bal te gemakkelijk in. Maar alles bij elkaar is een gelijkspel van deze zeer faire wedstrijd een terechte uitslag.