GB 1 verliest 1ste bekerwedstrijd

26 augustus 2015

De mannen van boys 1 hebben de bekerwedstrijd tegen FC Winterswijk zondag met 5-0 verloren. Vooraf was het duidelijk dat er een groot niveau verschil was tussen beide clubs, want FC Winterswijk speelde vorig seizoen mee om de bovenste plekken in de 2de klasse zondag en de Grolse Boys speelde in de 4de klasse zaterdag. Het strijdplan was om dan ook in te zakken, zodat de ruimte klein werden en hopen op een snelle uitval. Dit plan werkte de 1ste helft uitstekend. FC Winterswijk ging wel met een 1-0 voorsprong de rust in, helaas viel dit doelpunt uit een standaard situatie. Verder kregen ze geen grote opgelegde kansen en kreeg de Grolse Boys een aantal kleine mogelijkeheden. Na rust ging dit nog een 10 minuten goed en daarna viel de 2-0 en 3-0 snel achterelkaar. Weer uit een standaar situatie en een mooi schot. De 4-0 en 5-0 vielen ook snel achter elkaar, doordat de Grolse Boys conditioneel er een beetje door heen zat en FC Winterswijk een aantal spelers er bij hebben lopen die zeer snel en behendig zijn. Het laatste kwartier viel het een beetje stil en bleef het 5-0. Grolse Boys kan met deze uitslag leven, maar ze zijn vooral tevreden over het 1ste uur, waar de organisatie goed stond. Hier moeten ze op verder bouwen en as zondag volgt de volgende bekerwedstrijd. Nu uit en tegen FC Trias, de andere grote club uit Winterswijk.