Toch weer 3 punten

3 mei 2015

Het blijft moeilijk; spelen tegen een team dat een stuk lager staat en met moeite 11 man op de been kan krijgen. Je denkt dan onbewust al snel dat het allemaal vanzelf zal gaan. Deze keer kwam SVDW uit Doetinchem opdagen met precies elf fitte spelers. Die kleine selectie werd in de loop van de wedstrijd uiteindelijk zelfs gereduceerd tot negen spelers.

Grolse Boys was afgelopen zaterdag ook niet helemaal compleet. Zo was Johannes Pfeifer verhinderd, waardoor Bennie de Leeuwe de kans kreeg om te laten zien wat hij waard is. Ronald Wagendorp was licht geblesseerd. De insteek was dat hij alleen zou spelen als het echt nodig zou zijn. De goede wedstrijd van vorige week tegen FC Winterswijk schiep bepaalde verwachtingen, maar werden niet helemaal ingelost.

De eerste helft kreeg Grolse Boys duidelijk de meeste kansen, terwijl SVDW het enige doelpunt maakte. Al in de derde minuut kwam Maikel Nuchter, na een mooie pass van Luc Berentsen, vrij voor de keeper, maar deze wist net op tijd redding te brengen. Direct daarna kreeg SVDW een vrije trap op de zestien, in verband met een handsbal, die maar net naast ging. Grolse Boys zou nu gewaarschuwd moeten zijn. Maar een volgende aanval van SVDW werd slecht verdedigd, waardoor een speler van hen vrij voor de keeper kwam te staan en wel wist te scoren.

De thuisploeg trok nu nog meer ten aanval. Zo kwam in de 25e minuut, na door een pass van Maikel, Menno ten Have vrij voor de keeper, maar hij schoot duidelijk naast. Ook kwam Jorn Groot Zevert vrij voor de keeper, maar wederom kon de keeper redding brengen. Aan de andere kant kwam een vrije trap van SVDW tegen de onderkant van de lat. Na ruim een half uur spelen moest Daan Schuurmans via een overtreding redding brengen, wat hem echter wel een gele kaart opleverde. De volgende aanval leverde een gele kaart op voor Yoeri Groot Kormelink. De daaruit voortkomende vrije trap werd uitstekend gered door doelman Barry Janssen.

Voor de rust probeerde Grolse Boys toch nog de gelijkmaker te forceren. De eerste poging, een slecht uitgevoerde kopbal van Menno, mislukte, maar de tweede mogelijkheid werd door Jorn wel benut. Hij kopte een prachtige voorzet van Maikel uitstekend in. De ruststand was dan ook 1-1, terwijl het wel 3 à 4-1 had kunnen zijn. In de tweede helft werd het voetbal er niet beter op. Het spel was van beide kanten vrij chaotisch. Voor SVDW was dat te begrijpen, want zij moesten zich staande houden met eerst 10 en op het laatst zelfs 9 spelers.

Grolse Boys benutte de ontstane ruimte niet goed. Ze bleven de lange bal naar voren gebruiken, waardoor de snelle voorhoede wel kansen kreeg, maar goed combinatie spel had SVDW waarschijnlijk veel sneller op de knieën gebracht. Ook werden nu Khalid Chahboune en Ronald ingebracht. Een vrije trap op de zestien werd keihard door Ronald ingeschoten, maar toch wist de keeper van SVDW weer te redden. De volgende twee kansen van respectievelijk Luc en Ronald werden ook nog niet benut.

Pas in de 82e minuut wist Ronald de sterk spelende keeper van SVDW te omspelen en de 2-1 te scoren. Ook daarna kreeg de roodwitte combinatie kansen, maar het bleef bij een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Alles bij elkaar geen mooi voetbal, maar wel drie terechte punten. De volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma en wel een uitwedstrijd tegen Harskamp.