Vriendjes en vriendinnetjes toernooi!

Vriendjes en vriendinnetjes toernooi!

29 april 2015

Vriendjes en vriendinnetjes toernooi!
Afgelopen maandag, Koningsdag, is er voor de vijfde keer in successie een Vriendjes en Vriendinnetjes toernooi georganiseerd door de sv Grol en sv Grolse Boys. Een prachtig jubileum! De organisatie heeft zich dit jaar extra herkenbaar gemaakt met mooie polo’s.

Alle ingrediënten waren op deze prachtige dag aanwezig. In totaal hebben zich 11 teams voor dit toernooi ingeschreven waarvan 5 meisjes teams en 2 mix teams! Voor de allerkleinsten was er een luchtkussen. Voor de deelnemende teams staat de ranja en de popcorn automaat klaar. De organisatie is zeer in zijn nopjes met het prachtige weer, ondanks dat wij de dag wat fris en bewolkt zijn begonnen! Na een kort openingswoord waarbij iedereen welkom werd geheten en is aangegeven dat er met respect voor elkaar gevoetbald moet worden, konden de wedstrijden beginnen. Onder een licht bewolkte hemel waar voorzichtig de eerste zonnestralen doorheen prikken is er om 9.00 uur afgetrapt.

Er is met veel plezier, inzet en passie gevoetbald. Door de jongens en meisjes in een aparte poule in te delen waren de wedstrijden in veel gevallen erg aan elkaar gewaagd. Vanaf ongeveer 11 uur werden de onderlinge wedstrijden tussen de 2 poules gespeeld om zo de definitieve einduitslag van deze morgen te krijgen. Onder aanmoediging van ouders, spelers en begeleiders werden de diverse onderlinge wedstrijden gespeeld. In de finales hebben zowel de meiden als de jongens een ware “veldslag” geleverd. Bij de meisjes wist Fc Water met 3-0 te winnen, echter hierbij moet gezegd worden dat de Powergirls pech hadden gehad in de afronding met twee ballen op de paal. Bij de jongens golfde het spel op en neer en waren er aan beide kanten goede mogelijkheden om te scoren. Hier stonden de doelmannen of ook het aluminium doelpunten in de weg. Uiteindelijk wist Powergirls 2.0, waren toch echt jongens, in de slotminuut van de wedstrijd met 1-0 te winnen van Fc Kale Koppen.

Ook dit jaar hadden wij voor de beste speler /speelster en de beste keeper of keepster van het toernooi een leuke prijs. Voor het uitreiken van deze prijzen is er kritisch gekeken naar de verschillende spelers en keepers. Bij de prijs voor de beste speler is een belangrijk detail om te melden dat het niet perse degene is die de beste acties maakt, de mooiste doelpunten maar juist om sportiviteit, plezier en als echte teamspeler staat te voetballen.
Dit jaar hebben wij ook een originaliteitprijs uitgereikt voor een team. Deze is gewonnen door Fc Noffels, zij hebben hun eigen shirts gemaakt met als leuk detail dat de nummers op het shirt in spiegelbeeld erop staan.

Nadat alle prijzen zijn verdeeld en iedereen weer huiswaarts keerden, kan de organisatie trots zijn op wederom een geslaagd toernooi. Speciaal dank natuurlijk voor onze scheidsrechters voor het strak leiden van de wedstrijden. Tevens bedanken wij Sportpark Den Elshof voor het beschikbaar stellen van het veld en de kleedkamers en Kolkman Brandstoffen voor het springkussen. Daarnaast bedanken wij Hans Rouwmaat Schoenen en Sport, Sportpark Den Elshof, Marveld Recreactie, Wissink ijssalon en cafetaria en lunchroom Smulbar voor het beschikbaar stellen van de prijzen. Wij hopen volgend jaar wederom op zulke enthousiaste teams zodat wij weer een Vriendjes en Vriendinnetjes toernooi kunnen organiseren op Koningsdag. Misschien tot volgend jaar.
Einduitslagen:
Beste speler: Berend Lagers ( scheenbeschermers )
Beste speelster: Britt Reyerink ( rugtas )
Beste keeper/keepster: Hilde Gelinck ( team Queeens ) ( keepershandschoenen )

Originaliteitprijs: F.C. Noffels ( patatje voor het hele team )

Vriendinnetjespoule;
1ste plaats: Fc Water
2de plaats: Powergirls
3de plaats: De Queeens
4de plaats: De Cooli Woeli Woeli’s
5de plaats: De Chicks
6de plaats: Fc Superstars

Vriendjespoule;
1ste plaats: Powergirls 2.0
2de plaats: Kale Koppen
3de plaats: Ultimate Team
4de plaats: Fc Keukenmandje
5de plaats: Fc Noffels

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72