Derby eindigt in gelijkspel

26 april 2015

Als een competitie ten einde loopt, wordt er natuurlijk steeds meer gekeken naar de nog beschikbare prijzen. Een van die prijzen is het periodekampioenschap, waar Grolse Boys en tegenstander FC Winterswijk nog kans op maakten. Het onderlinge verschil was slechts 1 punt en dat is zo gebleven. De beste papieren voor de periodetitel heeft nu Oranje uit Arnhem. Ze staan op 15 punten, terwijl een aantal volgers 13 of 12 punten hebben.

Grolse Boys begon tegen FC Winterswijk goed aan de wedstrijd. Het elftal was bijna compleet, alleen Ronald Wagendorp mocht niet mee doen, omdat hij geschorst was vanwege zijn vierde gele kaart. Menno ten Have nam in de spits zijn plaats in, wat hij zeer verdienstelijk deed, want hij was voor Grolse Boys de doelpuntenmaker.

Het eerste gevaar stichtte Grolse Boys via een mooie voorzet van Maikel Nuchter op Luc Berentsen, die het de keeper van Winterswijk echter niet moeilijk genoeg maakte. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg Menno zijn eerste grote kans, toen hij door Luc vrij voor de keeper werd gezet, maar hij wist niet te scoren. Direct daarna ontstond aan de andere kant van het veld gevaar, en raakte een speler van FC Winterswijk de buitenkant van de paal. Ook een kopbal van Winterswijk kwam op de lat terecht.

De grootste kansen in de eerste helft waren echter toch voor de thuisploeg. Zo werd een gevaarlijke voorzet van Grolse Boys, via een tegenspeler en de keeper nog maar net tot corner verwerkt. In de 37ste minuut werd op een zeer hoge bal van FC Winterswijk niet voldoende geanticipeerd door doelman Barry Janssen. Daardoor werd het eerste doelpunt gescoord door hun topscorer Quinten Wiggers. De ruststand was dan ook 0-1.

In de tweede helft had Grolse Boys wederom het beste van het spel. De jonge ploeg ging volop de strijd aan, wat dan ook leidde tot de gelijkmaker, die erg veel leek op het doelpunt van Winterswijk. Ook nu werd namelijk een lange bal niet goed ingeschat door de verdediging, waaronder de keeper van Winterswijk, waardoor de snelle Menno, listig de bal een tikkie kon meegeven, waardoor de verdiende gelijkmaker werd gemaakt.

Een volgende indraaiende voorzet van Maikel werd over gekopt door Jorn Groot Zevert. De ondertussen ingevallen Khalid Chahboune leek een actie te ver door te voeren, maar zijn voorzet kwam toch bij Menno terecht, die echter onvoldoende controle over de bal kreeg. Het was opvallend dat FC Winterswijk vooral problemen had met hoge ballen, terwijl ze best veel lengte in de ploeg hebben.

Daarna kwamen er nog kansen aan beide kanten en vlak voor tijd wist Barry nog prima te redden. Alles bij elkaar had Grolse Boys het meeste recht op de drie punten, ofschoon ook een gelijkspel een verdienstelijk resultaat is. Er staan voor Grolse Boys nog een tweetal wedstrijden op het programma, waarvan volgende week de eerste thuis is tegen SVDW uit Doetinchem.

Opstelling:

Doel: Barry Janssen
Achter: Robin Klein Gunnewiek, Martijn van de Wiel, Johannes Pfeifer en Daan Schuurmans
Midden: Yoeri Groot Kormelink, Maikel Nuchter en Luc Berentsen
Voor: Jeffrey Firing (Khalid Chahboune), Menno ten Have (Amir Haziri) en Jorn Groot Zevert

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72