Grolse Boys herpakt zich

12 april 2015

Na de off day op tweede paasdag was het zaak voor Grolse Boys om weer in het juiste ritme te komen. De omstandigheden gaven daartoe aanvankelijk geen aanleiding. Zo was in de verdediging Martijn van de Wiel afwezig, omdat hij zijn stage in Maastricht moest afronden, terwijl aanvoerder Ronald Wagendorp wegens ziekte moest afzeggen.

Grolse Boys had nu wel een heel jonge ploeg in het veld staan, wat af en toe ook wel te merken was, want het spel was soms wat chaotisch. De wedstrijd begon een half uur later, omdat tegenstander Eendracht Arnhem vertraging had. Ook de Arnhemmers hadden personele problemen. Er kwamen maar met 11 man opdagen.

In het begin was Grolse Boys veel sterker. Zo leidde een overtreding op Khalid Chahboune tot een penalty, die door hem zelf benut werd. De 2-0 kwam tot stand na een mooie combinatie tussen Maikel Nuchter, Jeffrey Firing en Khalid, waarbij de laatste mooi afrondde.

De volgende goal voor Grolse Boys werd gescoord door Jorn Groot Zevert uit een voorzet van Maikel Nuchter. Daarna brak er een mindere periode aan voor de thuisploeg. In de 17e minuut wist Eendracht dan ook via een afstandsschot de 3-1 op het scorebord te brengen.

In de 35e minuut kwam een terugspeelbal van Grolse Boys niet goed terecht, waardoor de achterstand van Eendracht verkleind werd tot één doelpunt. Tussendoor had Khalid nog wel een grote kans gehad, maar hij verstapte zich en het schotje kwam in de handen van de keeper. De rust werd dan ook bereikt bij de 3-2 stand.

Na de rust kwam Grolse Boys uitstekend uit de startblokken. Direct bij de eerste aanval kwam een voorzet van Jeffrey bij Jorn terecht, die er 4-2 van maakte. Een paar minuten later haalde Khalid de
achterlijn en zette voor, waaruit Luc Berentsen 5-2 maakte.

Eendracht Arnhem kwam nu met name door een achterstand in conditie steeds meer in de problemen. Uit een corner van Maikel kopte Youri Groot Kormelink uitstekend in en werd het 6-2. Ook schoot Khalid nog op de paal. Maar nog steeds had Grolse Boys niet alle kruid verschoten, want Jorn speelde zich mooi vrij en maakte er 7-2 van.

Uit een mooie loopactie van Robin Klein Gunnewiek kwam de bal bij Khalid terecht, die daarmee zijn derde doelpunt scoorde. Tussendoor was ook Eendracht wel een paar keer gevaarlijk voor het doel van Barry Janssen, maar meestal kon men met wat kunst en vliegwerk redding brengen. Een keer lukte dat niet, want de Arnhemse ploeg kon toch scoren over de uitgelopen Barry heen.

Hiermee kwam de eindstand op 8-3. Alles bij elkaar een doelpuntrijke wedstrijd, waardoor Grolse Boys met vertrouwen de uitwedstrijd volgende week tegen Harfsen aan kan gaan.