Grolse Boys eindigt paasweekend slecht

6 april 2015

Het paasweekend was zo goed begonnen voor Grolse Boys. Na de mooie thuisoverwinning op SP Eefde was het zelfvertrouwen groot, hoewel de thuiswedstrijd tegen het fysiek sterke en ervaren SC Oranje vrij kansloos verloren was gegaan. Helaas bleek het zelfvertrouwen ook in de uitwedstrijd niet voldoende voor 3 punten.

Grolse Boys heeft voornamelijk tegen zichzelf gestreden. De wedstrijd begon vrij slap, maar Grolse Boys had de eerste grote mogelijkheid, die door Zouhair Chahboune echter niet benut werd. De thuisploeg benutte daarentegen hun eerste kans wel. Aan de andere kant kwam een mooie kopbal van Jorn Groot Zevert precies in de handen van de keeper.

In de eerste helft van deze wedstrijd was Grolse Boys zeker niet slechter, maar ze praatten zichzelf uit de wedstrijd. Steeds was er commentaar. Soms op de scheidsrechter, soms op de tegenstander, maar vooral op medespelers. Na de rust kon het eigenlijk alleen maar beter gaan, maar dat was niet het geval.

Khalid Chahboun en Zouhair waren wel regelmatig gevaarlijk voor het doel van Oranje, maar wisten de lange maar toch niet zo sterke keeper niet te verschalken. In de 55e minuut kwam een kopbal van Robin Klein Gunnewiek per ongeluk bij een tegenstander terecht, die met een boogballetje Barry Janssen wist te verslaan. Na deze 2-0 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Grolse Boys nam steeds meer risico’s, wat in plaats van een tegentreffer alleen maar meer doelpunten voor Oranje opleverde. Bij de 3-0 werd Daan Schuurmans uitgespeeld en de 4-0 kwam tot stand uit een kopbal. Bij de afsluitende 5-0 werden 4 spelers totaal op het verkeerde been gezet, waarna deze voorstopper mooi scoorde.

Het is voor Grolse Boys nu zaak om na een zeer goede reeks wedstrijden, snel deze ene wedstrijd te vergeten en weer terug te komen in hun oude ritme. Na afloop werd Nick Berentsen nog gefêteerd, omdat hij niet meer beschikbaar is op zaterdag in verband met zijn werk. Dit is voor Grolse Boys zeker jammer, omdat Nick dit seizoen een vaste rechtback was, die enerzijds goed verdedigde, maar anderzijds regelmatig mee naar voren trok en in de aanval gevaarlijk was.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Eendracht Arnhem op het programma.