Grolse Boys doet zichzelf te kort

8 maart 2015

Afgelopen zaterdag begon Grolse Boys uitstekend aan de wedstrijd tegen het als tweede geplaatste AFC Arnhem. De uitwedstrijd was met duidelijke cijfers verloren en er werd verwacht dat de ploeg het thuis weer zwaar zou krijgen.

Grolse Boys had de eerste helft letterlijk wind mee en ook het betere van het spel. Een mooie voorzet van Jeffrey Firing kwam terecht bij Khalid Chahboune, die echter onterecht buitenspel werd gegeven. Even later bracht hij de bal na een mooie actie bij Jorn Groot Zevert, die het de keeper moeilijk maakte, maar toch niet wist te scoren.

Grolse Boys bleef de aanval zoeken en na dertig minuten werd een mooie combinatie tussen Ronald Wagendorp, Jeffrey, Khalid en Jorn, door laatstgenoemde omgezet in een doelpunt. Even later leek zich er een nieuwe mogelijkheid voor te doen. Maar de scheidsrechter stond te ver weg om te zien dat Ronald binnen strafschopgebied werd gevloerd. De voorsprong bij de rust was hoe dan ook terecht.

De tweede helft veranderde er niet veel aan het veldoverwicht van het zeer hardwerkende Grolse Boys. AFC Arnhem kreeg ook wel kansen, maar de jonge verdediging onder leiding van Daan Schuurmans hield prima stand, ofschoon keeper Barry Janssen wel enkele keren moest redden. AFC is kunstgras gewend en probeert met mooi voetbal het de tegenstander moeilijk te maken, terwijl Grolse Boys inzet afwisselde met mooie combinaties.

Twee mooie kansen van Grolse Boys werden niet benut en dan komt een oude voetbalwet weer van stal... Als de een de kansen niet benut, dan valt de goal aan de andere kant. In de 70e minuut kwam een lange voorzet bij de linksbuiten van AFC terecht, die de bal via een prachtige omhaal in het doel werkte. In de 80e minuut werd Nick Berentsen op het verkeerde been gezet en wist de linksbuiten van de Arnhemmers weer te scoren.

Een onterechte nederlaag zat er aan te komen voor Grolse Boys, maar ze bleven met veel risico de aanval zoeken. Vlak voor de officiële eindtijd dacht de Robin Klein Gunnewiek toch nog de gelijkmaker te maken. Aanvankelijk keurde de scheidsrechter het doelpunt goed, maar na protesten van AFC kwam hij terug op zijn beslissing. Een onterechte ingooi van Grolse Boys zou de verklaring zijn.

Na een lange discussie werd de wedstrijd met een ingooi voor AFC hervat en wist uiteindelijk laatste man Daan Schuurmans de gelijkmaker toch nog te maken. Met de puntendeling kon Grolse Boys derhalve leven, hoewel er meer in zat. De spelers van de thuisploeg verdienen in ieder geval een compliment voor hun inzet en hun sportieve gedrag.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Haarlo op het programma en vindt ’s avonds voor de achtste keer Boys in Rosso plaats.

Opstelling:

Doel: Barry Janssen
Achter: Daan Schuurmans, Yoeri Groot Kormelink (Mathijs van de Wiel), Nick Berentsen, Johannes Pfeiffer
Midden: Luc Berentsen, Maikel Nuchter, Ronald Wagendorp
Voor: Jeffrey Firing (Sander Wijgerink), Jorn Groot Zevert (Robin Klein Gunnewiek), Khalid Chahboune

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72