Grolse Boys pakt drie punten in Almen

1 maart 2015

In tegenstelling tot vorige week tegen Harskamp begon Grolse Boys de wedstrijd scherp en met meer vertrouwen. Grolse Boys wist dat het een zware wedstrijd zou worden. Trainer Roy Tammel hamerde op eenzelfde hoeveelheid inzet als in de laatste 20 minuten van vorige week.

Via Nick Berentsen werd het eerste gevaar gesticht, maar Jorn Groot Zevert verwachtte de voorzet niet en kon de bal niet binnenwerken. Vanuit een corner werd Grolse Boys echter wel gevaarlijk, nadat een afgeslagen bal door Luc Berentsen met de buitenkant van zijn rechterschoen op goal werd geschoten. De keeper wist de eerste inzet nog te keren, maar plaatste door zijn redding de bal in de voeten van Youri Groot Kormelink en hij wist hier wel raad mee.

Almen leed veel balverlies en Grolse Boys kwam daardoor vaak snel voor het doel te staan. Maikel Nuchter kon na een mooie crosspass vrij naar het doel opstomen, maar besloot op het laatste moment af te geven aan Jeffrey Firing die helaas buitenspel stond. Voor de rust wist Ronald Wagendorp de keeper nog eens te passeren, maar hij zag zijn inzet net naast de rechterpaal verdwijnen.

Na de rust ging Grolse Boys verder waar ze waren gebleven. Na een goede uitbraak werd Ronald Wagendorp in de zestien meter van de tegenstander naar beneden getrokken. De scheidsrechter zag het gebeuren en wees naar de stip. Ronald Wagendorp ging zelf achter de bal staan en schoot hard binnen.

Het was Almen dat hierna goed druk begon te zetten en Grolse Boys zakte hierdoor erg ver terug. Barry Janssen, die vorige week een geweldige pot stond te keepen, wist de bal twee keer goed te pareren. Hij moest zich één keer goed strekken om een bal uit de hoek te halen, maar de keeper van Grolse Boys verzaakte niet.

Maikel de Paauw, die na zestig minuten voor Jeffrey Firing werd ingebracht, bezorgde Grolse Boys het laatste doelpunt. Na een goede lange bal tussen de laatste man en de keeper in, sprong hij ertussen en plaatste hij de bal in het doel.

Almen zorgde er echter wel voor dat Grolse Boys de nul niet kon houden. Na een voorzet vanaf de linkerkant kwam de bal terecht bij de rechtsbuiten. Hij wilde de bal voorzetten, maar raakte deze dusdanig dat Barry Janssen de bal niet meer kon keren en een doelpunt moest toestaan.

De wedstrijd eindigde in een verdiende 3-1 overwinning voor de Grolse Boys.

Doel: Barry Janssen
Verdediging: Daan Schuurmans, Nick Berentsen (Johannes Pfeiffer), Youri Groot Kormelink, Martijn van de Wiel
Middenveld: Robin Klein Gunnewiek (Khalid Chaboune), Luc Berentsen, Maikel Nuchter, Jeffrey Firing (Maikel de Paauw)
Aanval: Jorn Groot Zevert, Ronald Wagendorp

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72