Grolse Boys wint met enig geluk

22 februari 2015

Eindelijk kon er dan in 2015 gevoetbald worden in competitieverband. Drie wedstrijden waren er al afgelast door slechte weersomstandigheden en het afgelopen weekend kreeg het carnaval voorrang. Dat zou toch gezorgd moeten hebben voor gretigheid. Maar niets was minder waar in de eerste helft.

Carnaval zat toch nog in de benen, ondanks de trainingen op woensdag en donderdag. Het kon niet meer de alcohol zijn, maar Grolse Boys begon de wedstrijd tegen Harskamp veel te slap. De inzet was onvoldoende en er werd veel balverlies geleden.

Al in de tiende minuut kwam Grolse Boys, wel wat ongelukkig, op achterstand. Een bal werd door de verdediging slecht verwerkt en kwam via het hoofd van Nick Berentsen in het eigen doel terecht. Daarna zocht Grolse Boys wel de aanval, maar zowel een mooie voorzet van Ronald Wagendorp als van Jeffrey Firing waren aan Jorn Groot Zevert niet besteed. De eerste bal ging naast en de tweede over.

Daarna was het Barry Jansen die het als keeper geweldig druk kreeg. Twee à drie geweldige reddingen verrichtte hij. Zijn reflexen waren door de carnaval duidelijk niet aangetast. Een twee of drie nul achterstand was dus ook mogelijk geweest.

Na de rust werden verse krachten ingebracht. Via Robbin Klein Gunnewiek, Maikel de Paauw en Khalid Chaboune kwam er meer power in de aanval. Grolse Boys bleef het vijandelijk doel opzoeken, maar gaf daardoor achterin ook grote kansen weg. Gelukkig kon Barry vele reddingen verrichten.

Ongeveer 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam een mooie voorzet van Luc Berentsen via Ronald bij Khalid terecht die de gelijkmaker op het scorebord zette. Toen knapte er iets bij Harskamp. Ze dachten waarschijnlijk dat de drie punten al binnen hadden, maar ze stortten volledig in.

Grolse Boys kreeg diverse kansen en in de allerlaatste minuut wist Khalid een afgeslagen bal van de keeper toch nog in het doel te werken. Alles bij elkaar was het een vrij gelukkige overwinning, ofschoon de werklust in de tweede helft ook bijgedragen heeft aan deze overwinning. De volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen Almen op het programma.

Opstelling

Doel: Barry Janssen
Achter: Daan Schuurmans, Johannes Pfeifer, Nick Berentsen (Maikel de Paauw), Mathijs Paf (Robin Klein Gunnewiek), Martijn van de Wiel
Midden: Ronald Wagendorp, Maikel Nuchter, Luc Berentsen
Voor: Jeffrey Firing (Khalid Chaboune), Jorn Groot Zevert.

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72