Collectief falen kost drie punten

30 november 2014

Na de slechte wedstrijd van vorige week, die echter wel werd gewonnen, wilde trainer Roy Tammel dat het team vol overgave voor de overwinning op Wodanseck zou gaan. Dat leek goed te komen toen Jorn Groot Zevert al snel vrij voor de keeper stond. Die bracht echter alsnog redding. Daarna werd de doorgebroken Jeffrey Firing gehinderd door diezelfde doelman, maar dat bleef vreemd genoeg onbestraft.

Verder viel er in de eerste helft weinig te beleving, op de gedwongen wissel van Mathijs Paf na. Grolse Boys had nog een paar kleine kansen, maar wist deze niet in een doelpunt om te zetten. Kansen voor Wodanseck waren er in de eerste helft totaal niet. Op basis van de eerste helft zou je denken dat een gelijkspel of een kleine overwinning voor Grolse Boys terecht zou zijn.

Direct na de aftrap kreeg Wodanseck een vrije bal op ongeveer twintig meter van de zestien. De bal werd voorgezet en een aanvaller van Wodanseck wist deze bal binnen te schieten. Er was feitelijk nog niets aan de hand, maar Grolse Boys voelde de bui al hangen. Niet lang na de 0-1 schoot de spits van Wodanseck richting goal en raakte hij Youri Groot Kormelink op zijn rug. De scheidsrechter zag hier echter een handsbal in en hij legde de bal op de stip: 0-2.

Grolse Boys bleef de aanval zoeken, maar wist geen goede kansen tot scoren te creëren. Wodanseck zette steeds vaken een counter op en wist weer een vrije trap te versieren. De bal werd door iedereen gemist en dit verraste doelman Barry Janssen nog het meest. De bal verdween in het doel; 0-3. Grolse Boys weigerde nog altijd te capituleren.

Achterin schakelde de verdediging over op 'een op een' en de aanval werd nog vuriger gezocht. Helaas mocht het niet baten. Een lange bal viel op de helft van Grolse Boys en laatste man Daan Schuurmans blokkeerde de weg naar de goal voor een aanvaller van Wodanseck. Die aanvaller zette Daan onder druk die vervolgens viel en met zijn hand de bal raakte. De scheidsrechter zag het niet als een overtreding, maar een handsbal en weer ging de bal op de stip.

Grolse Boys bleef vechten voor een eretreffer. Deze kwam uit een hoekschop van Ronald Wagendorp. Hij wist de doelman vanuit zijn goed geplaatste corner zo te verrassen dat deze de bal niet meer wist te keren. Zo eindigde het duel, waarin Grolse Boys collectief faalde en de scheidsrechter een stempel drukte, in 1-4.

Doel: Barry Janssen
Verdediging: Daan Schuurmans, Mathijs Paf (Johannes Pfeiffer), Youri Groot Kormelink (Martijn van de Wiel), Nick Berentsen
Middenveld: Maikel Nuchter, Ronald Wagendorp, Robin Klein Gunnewiek, Luc Berentsen
Aanval: Jeffrey Firing (Pascal Brockötter), Jorn Groot Zevert