Almen steelt punt op het Wilgenpark

12 oktober 2014

Vandaag was weer eens zo’n wedstrijd op het Wilgenpark. Een eeuwenoude voetbalwet: als je de kansen zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het uiteindelijk wel. Grolse Boys was heer en meester op het veld, maar verloor in de eindfase van de wedstrijd kostbare punten. Ook de scheidsrechter floot niet in het voordeel van Grolse Boys.

Vanwege vakanties, blessures en operaties stond er een wat ander elftal op het veld dan een week geleden in Harskamp toen de eerste 3 punten van het seizoen werden gepakt. ‘Good old’ Khalid Chaboune en Mathijs Paf stonden weer in de basis elf en Maikel Nuchter was daarom een linie gezakt naar het middenveld.

Grolse Boys begon fel aan de wedstrijd. De tegenstander uit Almen kon het tempo van Grolse Boys niet bij ouden en liet zich terugzakken. Ook maakte Almen veel fouten afgedwongen door de sterke openingsfase. In het eerste kwartier kreeg Grolse Boys al drie goede kansen die door de jonge keeper van Almen nog net uit het doel gewerkt konden worden. In de 18e minuut werd Almen voor het eerst gevaarlijk en kwam Mathijs Paf te laat inglijden. De eerste gele kaart van de wedstrijd was een feit. In de 23e minuut leek de 1-0 op het scorebord te komen door een goede vrije trap van Ronald Wagendorp die in het doel werd gewerkt door Khalid Chaboune. Deze werd echter onterecht afgekeurd door de scheidsrechter wegens buitenspel. De 1-0 kon niet lang uitblijven, en in de 38e minuut was het wel raak door Khalid op aangeven van Arben Rama. Vlak voor rust kwam de verdediging van Grolse Boys voor het eerst in de problemen, en schoot Almen uit een vrije trap op de paal. Dit was het enige wapenfeit van Almen in de 1e elft. Voordat de spelers de kleedkamer op zochten kopte Khalid ook nog de 2-0 binnen wat zorgde voor een goede uitgangspositie na rust.

Na de rust ging Almen furieus van start en wilde Grolse Boys overbluffen om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren. Deze strategie bleek niet te slagen aangezien Grolse Boys direct na rust al de 3-0 wist aan te tekenen. Jeffrey Firing kon de bal binnen tikken na een mooie aanval over rechts opgezet door de sterk spelende Daan Schuurmans en Khalid Chaboune. In plaats van dat Grolse Boys de wedstrijd rustig ging uitspelen kon Almen gelijk wat terug doen, en kreeg het in de 52e minuut een dubieuze penalty toegewezen. De vraag was of de schijnbare overtreding door Ronald Wagendorp wel binnen de 16 meter was ingezet. Barry Janssen keepte sterk en pakte de penalty, maar in tweede instantie kon de bal toch binnen worden getikt. Vervolgens probeerde Almen meer druk te zetten, maar gevaarlijk werden ze niet. Grolse Boys had eigenlijk moeten uitlopen naar 4-1, maar mistte een aantal opgelegde kansen.

Een aantal wissels waren nodig rond de 70e minuut. Mathijs Paf vanwege krampverschijnselen, en ook Khalid moest het veld verlaten vanwege een lichte blessure. Daarvoor was Jorn Groot Zevert al gewisseld. Dit kwam het spel niet ten goede. Tot overmaat van ramp gaf de scheidsrechter vlak voor het einde van de wedstrijd nog een penalty aan de gasten. Dit keer wilde Barry Janssen ingrijpen, leek de bal te spelen maar de scheidsrechter wees weer resoluut naar de stip. Dit gaf Almen het laatste zetje om alles op alles te zetten. De rampspoed voltrok zich ver in blessuretijd waarbij gezegd moet worden dat de spits van Almen de bal prachtig binnenschoot. Volkomen onterecht, maar Grolse Boys moet vooral naar zichzelf kijken en met deze jonge ploeg leren van dit soort wedstrijden!

Keeper : Barry Janssen
Achter : Johannes Pfeifer, Mathijs Paf (Pascal Brockotter), Daan Schuurmans, Robin Klein Gunnewiek
Midden : Maikel Nuchter, Ronald Wagendorp, Jorn Groot Zevert (Youri Groot Kormelink)
Voor : Arben Rama, Khalid Chaboune (Nick Berentsen), Jeffrey Firing