Grolse Boys boekt eerste overwinning

5 oktober 2014

Afgelopen zaterdag stond het duel tegen Harskamp op het programma. De selectie van Grolse Boys miste de gebroeders Berentsen en ook Menno ten Have was niet beschikbaar. Maar gelukkig sloot Ronald Wagendorp weer aan.

Harfskamp nam de aftrap en drie minuten later vloog Pascal Brockötter door de lucht. Een lichte overtreding, oordeelde de scheids, maar de toon was gezet. Harskamp wist goed druk te zetten en schoot als eerste op het doel. Grolse Boys stond enigszins onder druk, maar kwam wel op voorsprong via een vrije trap. Ronald schoot de bal in de rechteronderhoek en verraste de keeper daarmee. Kort daarna bereikte hij met een nieuwe vrije trap Jorn Groot Zevert, maar hij wist het net niet te vinden.

In de 25e minuut werd Arben Rama alleen voor de keeper gezet. Hij miste echter en luidde daarmee onbedoeld een een counter in. Pascal beging een overtreding, de scheids liet doorspelen, de speler schoot naast, maar kreeg alsnog de vrije trap toegekend. Grolse Boys werd daarmee goed wakker geschud. En kwam niet veel later op 0-2. Maikel Nuchter stoomde op aan de linkerkant, zette hard voor en zag de bal via een speler van Harskamp in het doel verdwijnen.

vlak voor de rust wist Grolse Boys nogmaals het net te vinden, via Arben. Uit een counter scoorde hij; 0-3. Kort daarna kreeg hij weer een kans, na een voorzet van Maikel, maar die bal vloog rakelings naast.

Grolse Boys begon de tweede helft matig. Daan Schuurmans pakte een al snel een gele kaart en de vrije trap die volgde viel net achter de verdediging. De spits van Harskamp wist de bal binnen te werken. Het spel werd na dat doelpunt steeds rommeliger. Er waren kansen over en weer. Barry Janssen stopte een aantal ballen en ook Grolse Boys schoot een paar keer gevaarlijk op doel. Om toch iets meer controle op het middenveld te krijgen werd Jorn Groot Zevert gewisseld voor routinier Sander Wijgerink.

Dat pakte goed uit. Een goede bal op Jeffrey Firing zorgde voor het vierde doelpunt. Daarna werd Ronald uit voorzorg gewisseld voor Edin Bicic. Het spel bleef op en neer gaan. Arben trof nog een keer de paal en ook Harskamp kwam nog een aantal keren voor het doel van Barry. Uit een goede corner pakte de spits van Harskamp nog een doelpuntje mee.

Grolse Boys speelde een goede wedstrijd. Het begon wat slordig en er waren wat mindere momenten, maar de drie punten werden verdiend mee naar huis genomen.

Opstelling:

Doel: Barry Janssen
Verdediging: Johannes Pfeifer, Martijn van de Wiel, Robin Klein Gunnewiek, Pascal Brockötter
Middenveld: Daan Schuurmans, Ronald Wagendorp (Edin Bicic), Jorn Groot Zevert (Sander Wijgerink)
Aanval: Maikel Nuchter, Arben Rama, Jeffrey Firing