Grolse Boys verspeelt voorsprong

28 september 2014

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen SC Oranje uit Arnhem op het programma. De selectie van Grolse Boys was nagenoeg compleet. Alleen Ronald Wagendorp was niet beschikbaar. Het veld lag er goed bij en het zonnetje scheen.

Direct na de aftrap werd er goed druk gezet door Grolse Boys. Dit resulteerde in de 3e minuut in een mooie kans. Een steekpass werd verkeerd beoordeeld en Khalid Chaboune kwam alleen voor de keeper. Helaas schoof hij de bal naast. Amper drie minuten later ging het weer mis in de Arnhemse defensie en wist Khalid een voorzet van Pascal Brockötter binnen te werken.

Grolse Boys bleef gevaarlijk. Na een kwartier speler werd er hands gemaakt op zo'n 20 meter van het doel. Nick Berentsen nam de vrije trap en wist deze op het hoofd van Maikel Nuchter te plaatsen, die de bal hard op de lat kopte. Khalid kreeg vlak daarna zijn derde kans, maar hij bekroonde zijn goede actie niet en zag de mee opgekomen Pascal in kansrijke positie over het hoofd. Toch zou hij zijn tweede doelpunt nog voor de rust maken. Een aanval van Oranje werd teruggefloten wegens buitenspel en de daaropvolgende tegenstoot werd door Khalid tot doelpunt gepromoveerd.

Vlak voor de thee deed Oranje wat terug. De verdediging van Grolse Boys stond verkeerd en werd uitgespeeld. Een mooie soloactie zorgde voor de 2-1. Niet veel later volgde nog een kans maar die inzet werd gekeerd door Barry Janssen. Khalid kreeg last van zijn lies en werd gewisseld voor Jeffrey Firing. Martijn van de Wiel bleef in de kleedkamer achter voor Luc Berentsen.

Na de rust startte Grolse Boys goed. Er werd zelfs gescoord, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Oranje begon hierna beter te voetballen en kreeg steeds meer kansen. Barry wist ze lang van een doelpunt af te houden, maar uit een corner knikte een speler van Oranje de bal goed binnen. Vervolgens werd het voor Grolse Boys steeds moeilijker om in positie te blijven voetballen, vooral op het middenveld. De druk op de verdediging nam toe. Toch werd er in de 70e minuut nog een goede kans gecreerd, via Maikel en Nick, maar die werd niet verzilverd.

Oranje bleef druk zetten en kwam in de 72e minuut voor Barry te staan. Die bleef echter kalm en kon het onheil afwenden. Grolse Boys schakelde snel en de bal kwam bij Jorn Groot Zevert. Zijn voorzet eindigde net op het dak van het doel. De druk werd daarna verder opgevoerd op de verdediging van Grolse Boys. Een schot van 20 meter stuiterde vlak voor Barry op en verdween in de linkeronderhoek; 2-3.

Grolse Boys kon daar weinig meer tegenover zetten en nadat een voorzet van de zijkant via de binnenkant van de kruising binnen viel, was het over. Op basis van de eerste helft had Grolse Boys meer verdiend dan een nederlaag, maar de zwakke tweede helft speelde Oranje in de kaart.

Opstelling:

Doel: Barry Janssen
Verdediging: Johannes Pfeifer, Martijn van de Wiel (Luc Berentsen), Holger Braun, Nick Berentsen
Middenveld: Robin Klein Gunnewiek, Daan Schuurmans, Pascal Brockötter
Aanval: Jorn Groot Zevert (Menno ten Have), Maikel Nuchter, Khalid Chaboune (Jeffrey Firing)