Grolse Boys speelt ook gelijk tegen Haarlo

14 september 2014

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was Sportclub Haarlo. Vorige week verloor die club onnodig van Oeken en was dus gebrand op revanch. De opstelling van Grolse Boys was met name door de terugkeer van Maikel Nuchter wat veranderd.

De thuisploeg begon wat slapjes aan de wedstrijd, wat tot gevolg had dat al in de zesde minuut, na een mooie aanval, Haarlo op voorsprong kwam. Daarna kwamen er mooie kansen voor onder meer Maikel en Ronald Wagendorp, maar ze werden niet benut.

Na een half uur spelen kreeg Haarlo een geweldige mogelijkheid op de 0-2, maar gelukkig kon Barry Janssen het harde schot van dichtbij nog keren. Daarna kwamen er nog goede kansen voor Ronald en Luc Berentsen, maar het zat Grolse Boys duidelijk niet mee. In de laatste minuut voor de thee kwam een vrije trap van Ronald nog op de lat terecht.

Na de rust bleef Mathijs Paf geblesseerd achter in de kleedkamer en nam Nick Berentsen zeer verdienstelijk zijn plaats in. Hij loste een prachtig schot dat de keeper van Haarlo maar net kon keren. Grolse Boys begon uitstekend aan de tweede helft. Ronald gaf een mooie voorzet die Pascal Brockötter net niet bereikte. Even later probeerde Luc een bal binnen te tikken, maar die was net niet hard genoeg om de keeper te verschalken. Daarna kreeg Haarlo een mooie kans, maar de speler raakte de bal totaal verkeerd.

In de 65e minuut gaf Ronald een strakke voorzet. De eerste inzet belandde nog op de paal, maar de tweede werd door Luc over de lijn getikt. De terechte 1-1 kwam daarmee op het scorebord. Omdat Daan Schuurmans daarna tegen zijn tweede gele kaart aanliep, en dus met rood het veld moest verlaten, dacht iedereen dat Grolse Boys het moeilijk zou krijgen. Dat viel echter mee, want Grolse Boys kreeg zeker zo veel kansen als Haarlo.

Ondertussen hadden Holger Braun en Edin Bicic de plaatsen ingenomen van Jorn Groot Zevert en Pascal. Holger ging laatste man spelen en Robin Klein Gunnewiek ging de aanval versterken. Doordat Grolse Boys dus duidelijk op de aanval bleef spelen, ontstonden er natuurlijk wel kansen voor de tegenstander, maar in die situaties wist Barry goed te reageren of speelde Haarlo het niet goed uit.

Het was een een zeer sportieve wedstrijd en gezien grote hoeveelheid kansen, aan beide kanten, had de uitslag ook 4-4 kunnen zijn. Na twee verdienstelijke gelijke spelen hoopt Grolse Boys volgende de eerst overwinning te boeken. Maar dan staat wel de moeilijke uitwedstrijd tegen Eefde op het programma.