Historische beker finales Grolse Boys jeugd!!

25 mei 2014

Afgelopen zaterdag is de F1 en de B1 bekerkampioen geworden. De F1 won in een spannende wedstrijd met 4-2 van Terborg F3. Bij de B1 ging het iets makkelijk en zij wonnen uiteindelijk met 4-1 van Longa'30- B4.

Spelers en begeleiding gefeliciteerd!!!

Verslag:
Afgelopen zaterdag zijn de bekerfinales gespeeld van de KNVB regio Oost. De finales zijn voor ons gehouden op het sportcomplex van Reunië te Borculo. Voor het eerst in de geschiedenis van de Grolse Boys staan wij met maar liefst 2 jeugdelftallen in de finale! In een ver verleden hebben wij al eens de halve finale bereikt maar de echte finale nog nooit.

Zaterdag morgen mag als eerste onze F1 de finale spelen. Zij spelen tegen Terborg F3. Het zonnetje probeert deze morgen door het wolkendek te breken om het moment dat Grolse Boys aftrapt voor de finale. Grolse Boys begint de wedstrijd goed en weet Terborg direct terug te dringen op de eigen helft. Na 3 minuten weet Grolse Boys op voorsprong te komen door een goed afstandsschot! Grolse Boys is onder de indruk van dit snelle doelpunt waardoor Terborg beter in de wedstrijd kan komen. Na 10 minuten weet Terborg de terechte gelijkmaker te maken, 1-1. Hierna is Grolse Boys goed bij de les. Het spel gaat heen en weer en beide ploegen krijgen goede kansen op een voorsprong. Met een 1-1 stand wordt de ranja opgezocht. Direct na de rust komt Grolse Boys goed uit de startblokken en weet een goed opgezette aanval af te ronden, 2-1! Terborg geeft zich niet gewonnen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Door de druk van Terborg wordt er achterin een verdedigingsfout gemaakt en komt Terborg weer terug in de wedstrijd, 2-2. De spanning is te snijden, aan beide kanten zijn er mogelijkheden, toch heeft Terborg een veldoverwicht. Gelukkig voor Grolse Boys is onze doelman Robin goed op dreef en weet menig inzet van de spitsen van Terborg te keren. Met nog een paar minuten op de klok weet Grolse Boys er goed uit te komen. Deze counter wordt goed uitgespeeld en met een prachtig doelpunt weet Grolse Boys op 3-2 te komen. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd gooit Tiago de wedstrijd met een prachtig afstandsschot in het slot en weet Grolse Boys deze finale met 4-2 te winnen!!

Na de prachtige bekeroverwinning van onze F1 is het nu de beurt aan onze B1. Onze B heeft al een prachtig seizoen gespeeld. De bekerwinst is een kers op de taart. Natuurlijk moet er eerst nog een wedstrijd gespeeld worden. Vanmiddag is onze tegenstander Longa ’30 B4. Geen onbekende voor onze jongens. Onder een strak blauwe hemel met af en toe een wolk wordt er om 13:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd. De wedstrijd begint voor beide teams voorzichtig en aftastend. Het is natuurlijk een finale, niet te hard van stapel lopen moeten ze hebben gedacht. Het voetbal is niet geweldig toch heeft Grolse Boys een veldoverwicht. Ondanks dat de Boys sterker zijn komt het nog niet direct tot grote kansen. In de loop van de eerste helft lijkt Grolse Boys uit de schulp te kruipen en een aantal goede mogelijkheden missen nog de precisie. Uiteindelijk weet Menno het net te vinden na een goed opgezette aanval, 1-0. Met deze stand wordt er ook gerust.
Grolse Boys komt goed uit de rust en weet vanaf de eerste minuut druk te zetten op het doel van Longa wat in de 3de minuut van de 2de helft resulteert in de 2-0 voorsprong. Grolse Boys houdt druk op de ketel en weet zelfs vrij snel na de 2-0 de 3-0 te scoren. Beide keren is het Menno die de trekker over haalt. Hiermee lijkt de wedstrijd gespeeld. Echter geeft Longa zich nog niet gewonnen en probeert Grolse Boys onder druk te zetten. Uiteindelijk krijgt een speler van Longa de ruimte om te schieten. Het houdbare schot wordt verkeerd door onze doelman Alban ingeschat en valt binnen, 3-1. Hierna weet Longa wat druk te houden en komt Grolse Boys zelfs even met 10 man te staan na een gele kaart. Nadat Youri zijn straf heeft uitgezeten is de organisatie op het veld weer terug en weet Grolse Boys de touwtjes weer in handen te nemen. Een prachtig afstandsschot van Kevin spat op de lat uiteen. Met nog een paar minuten te spelen gaat de wedstrijd definitief op slot door een prachtig doelpunt van Rubel, 4-1. Grolse Boys B1 geeft niets meer weg in de laatste seconden en weet zo ook de KNVB beker te winnen!!