45 minuten teveel

11 mei 2014

Afgelopen zaterdagmiddag speelde Grolse Boys, de kleinste vereniging in de derde klasse, zijn laatste competitiewedstrijd in dit niveau. Voorlopig. Dat deed het tegen de grootste vereniging, namelijk kampioen DZC uit Doetinchem. Voor de wedstrijd werd de gastheer een bos bloemen en een kratje bier aangeboden.

Er werd gehoopt dat de kampioen niet tot het uiterste zou gaan, waardoor de uitslag van deze laatste wedstrijd toch nog eervol zou zijn. Daar is niet veel van terecht gekomen, want DZC wilde als kampioen niet afgaan tegen de degradant. Bovendien hadden ze de vorige week al verloren.

De weersomstandigheden waren niet al te best, want het regende zo ongeveer de hele wedstrijd. Maar dat was ook weer niet zo ongunstig op het kunstgrasveld. Grolse Boys begon de wedstrijd uitstekend. Het team werd in het begin wel wat in de verdediging gedrukt, maar Ronald Wagendorp maakte na een kwartier spelen uit een vrije trap, die van richting werd veranderd, de 1-0.

Vrij snel daarna maakte DZC via een tweetal uitgespeelde mogelijkheden twee goals. Vooral de tweede was mooi, een knappe stiftbal. Voor de rust maakte Zouhair Chahboune echter nog de 2-2. Alles bij elkaar speelde Grolse Boys een prima eerste helft en kreeg het ook de beste kansen. De organisatie stond goed en vanuit een verdedigend concept werd er prima gecounterd.

Maar de rust had Grolse Boys geen goed gedaan. De concentratie was ver te zoeken en binnen 5 minuten stond Grolse Boys met 4-2 achter. Er stonden te veel spelers voor de bal en er werd onnodig balverlies geleden. Na deze snelle achterstand was het gedaan met het zelfvertrouwen van de roodwitte combinatie uit Groenlo.

Via een tweetal prachtige vrije trappen en een paar mooi uitgespeelde combinaties werd het uiteindelijk 9-2. Hiermee werd het kwaliteitsverschil tussen de kampioen en de degradant wel erg duidelijk. Volgend seizoen mag Grolse Boys in de vertrouwde vierde klasse onder leiding van de nieuwe trainer Roy Tammel opnieuw aantonen wat het waard is.

Vijf minuten voor tijd kreeg Danny Ferrol, die zijn laatste wedstrijd voor Grolse Boys speelde, nog een publiekswissel. Ook voor trainer Sander van Beckhoven was het geen fijne afsluitende wedstrijd. Ofschoon hij Grolse Boys beter liet voetballen, bleven de resultaten dit seizoen uit. Volgend jaar zal Grolse Boys hem in de vierde klasse weer tegenkomen als trainer van FC Winterswijk.