Gebrek aan zelfvertrouwen

20 april 2014

Afgelopen zaterdag moest Grolse Boys naar Hellendoorn voor de wedstrijd tegen de plaatselijke fusieclub die momenteel ruim 900 leden heeft. Er is een prestatiegerichte zaterdagafdeling en een recreatieve zondagafdeling. De vereniging speelt op een prachtig complex met o.a. twee kunstgrasvelden. Zeker eerste klasse waardig.

Grolse Boys kon ongeveer in dezelfde opstelling spelen als vorige week, alleen Ramon Smit moest verstek laten gaan door een hamstring blessure. Grolse Boys begon vrij geconcentreerd aan de wedstrijd, maar de verdediging kwam wel veel onder druk te staan, zeker nadat Danny Ferrol snel tegen een wat gemakkelijk gegeven gele kaart opliep.

De beste kansen in de eerste helft waren echter voor Grolse Boys. De eerste kans was voor Jeffrey Firing. Hij kwam alleen voor de keeper, maar schrok zo erg van die kans dat de keeper op tijd kon ingrijpen. Daarna kreeg Grolse Boys min of meer binnen een kwartier drie kansen op rij. Allereerst kreeg Vincent te Brake een goede mogelijkheid, maar hij gaf de bal af aan een medespeler, die deze niet benutte en ook in de rebound werd niet gescoord.

Daarna werd het, na een wat ongelukkige uittrap van Richard Lorist, 1-0. Een derde mogelijkheid van Grolse Boys, opgebouwd door Arjan Paf, werd weer niet benut. Een volgende kans werd door Hellendoorn gemist, maar uit een corner en via een klutsbal wisten ze wel de 2-0 te scoren.

In de rust had trainer Sander van Beckhoven gewezen op een goede concentratie, maar dat hielp klaarblijkelijk niet. Want de thuisploeg wist door miscommunicatie in de verdediging van Grolse Boys gemakkelijk de 3-0 te maken. Een volgende overtreding op Zouhair Chahboune werd niet bestraft, maar kritiek van hem hierop leverde onnodig geel op.

Daarna bracht verkeerd uitverdedigen de stand op 4-0. De mooiste goal van Hellendoorn kwam uit een prachtige voorzet, die afgerond werd met een sublieme kopbal. Het laatste doelpunt van de thuisploeg kwam tot stand na slecht uitverdedigen van Grolse Boys. Deze wedstrijd bleek weer opnieuw dat Grolse Boys niet onverdienstelijk voetbalt, maar duidelijk te kort komt voor de derde klasse.

Er worden voldoende kansen gecreerd, maar deze worden niet benut, terwijl de doelpunten te gemakkelijk worden weggegeven. De volgende week is Grolse Boys vrij, maar dan wordt het team verwacht in Lichtenvoorde, tijdens de verkiezing van sportploeg van het jaar van Oost Gelre. Grolse Boys is genomineerd voor het behalen van die gedenkwaardige promotie in 2013.

Doel: Richard Lorist
Achter: Martijn van de Wiel, Danny Ferrol, Johannes Pfeifer en Arjan Paf
Midden: Maikel Nuchter, Ronald Wagendorp en Vincent te Brake (Nick Berendsen)
Voor: Zouhair Chaboune, Jorn Groot Zevert en Jeffrey Firing

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72