Toch weer niet

13 april 2014

Grolse Boys blijft strijden om wat puntjes in de derde klasse, maar slaagde daar helaas weer niet in. Afgelopen zaterdag speelde Grolse Boys thuis tegen Juliana’31 uit Hengelo. De uitwedstrijd tegen Juliana werd nog nipt, in de 92e minuut, met 1-0 verloren. De thuiswedstrijd begon goed, maar liep uiteindelijk slecht af.

De omstandigheden waren prima. Een aangename temperatuur, een fijn zonnetje, weinig wind en een prima veld. Juliana begon sterk aan de wedstrijd, maar de voorzetten vanaf de zijkanten gingen voornamelijk achter. De thuisploeg probeerde door hard te werken het gevaar af te wenden en door counters de aanval te zoeken.

Na ongeveer een kwartier spelen kreeg Zouhair Chahboune op rechts de bal, speelde zijn verdediger mooi uit en gaf een prachtige voorzet, waaruit Vincent te Brake gemakkelijk kon scoren. Niet lang daarna, uit een vergelijkbare situatie, kwam Zouhair alleen voor de keeper, maar hij speelde de bal wat te ver voor zich uit.

Uit een vrije trap scoorde Maikel Nuchter vervolgens wel, maar dit doelpunt werd afgekeurd. Een goede verklaring kon de scheidsrechter niet geven. De vrije trap werd gegeven in verband met een handsbal, wat dus een directe vrije trap moest zijn, maar hij gaf een indirecte vrije trap. Alom verwarring, maar geen doelpunt.

Uit een totaal ongevaarlijke aanval van Juliana, kwam de tegentreffer. Keeper Richard Lorist riep 'los', maar hij pakte de bal niet en die rolde in het doel. In plaats van met 2 of 3-0 werd het 1-1, wat ook de ruststand was. Na de rust bleef Grolse Boys doorgaan met aanvallen. Toen echter Richard bij een counter net te laat bij de bal was, werd het 1-2.

Vlak daarna werd het uit een corner, waarbij iedereen mistastte, zelfs 1-3. Toen was de wedstrijd gespeeld en zakte de organisatie van Grolse Boys als een plumpudding in elkaar. De aanvallers bleven hangen, het middenveld was er niet meer, waardoor de verdediging het niet meer kon belopen.

Het werd uiteindelijk nog 1-6, wat op zich natuurlijk flink geflatteerd was, maar het gaf ook wel aan hoe kwetsbaar Grolse Boys is. De volgende week speelt Grolse Boys een uitwedstrijd tegen Hellendoorn.

Opstelling:
Doel: Richard Lorist
Achter: Martijn van de Wiel, Slavko Duvnjak, Ramon Smit, Danny Ferrol
Midden: Arjan Paf, Johannes Pfeifer (Daan Schuurmans), Maikel Nuchter
Voor: Zouhair Chaboune (Menno ten Have), Vincent te Brake (Jeffrey Firing), Jorn Groot Zevert

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72