Het doek is gevallen

7 april 2014

Afgelopen zaterdag speelde Grolse Boys de uitwedstrijd tegen het zaterdagteam van Quick’20 uit Oldenzaal. In de ochtend werd Barry Janssen nog opgeroepen, omdat keeper Richard Lorist onverwachts moest werken. Voor Barry werd het een speciale middag, omdat hij na een lang en zwaar jaar weer terugkeerde onder de lat. Vorig jaar knalde hij namelijk met zijn hoofd tegen een speler van Haarlo en werd er in het ziekenhuis een schedelbasisfractuur geconstateerd.

De terugkeer van Barry inspireerde Grolse Boys om een goede wedstrijd spelen. Helaas begon het team echter te slap en binnen 5 minuten scoorde Quick’20 uit een corner de 1-0. Daarna begon de Grolse Boys pas te voetballen en kwam er strijd in de wedstrijd. Voor rust kregen beide teams een aantal kleine kansen. Quick’20 raakte de lat en een bal van Grolse Boys werd van de lijn gered. Zo was de ruststand 1-0.

Na rust kwam Arjan Paf binnen de lijnen voor Danny Ferrol en vijf minuten later kwam Zouhair Chahboune er in voor Jeffrey Firing om meer gevaar te stichten voorin. Grolse Boys ging vol voor de gelijkmaker en er werd dan ook voor elke meter gestreden. Quick’20 had hier veel moeite mee en ze werden alleen nog maar gevaarlijk uit counters. Uit een counter scoorde ze bijna de 2-0, maar gelukkig schoot de spits hoog over.

Tien minuten voor tijd scoorde ze toch de 2-0, nadat de spits goed weg draaide bij Johannes Pfeiffer en de bal in de verre hoek schoot. Door dit doelpunt was de hoop verloren om nog de gelijkmaker te scoren. Het bleef 2-0 en dit was alweer twintigste nederlaag van het seizoen. Grolse Boys is officieel gedegradeerd. De derde klasse bleek helaas te hoog gegrepen. Nog vier wedstrijden moeten er nog gespeeld worden en hopelijk pakt Grolse Boys toch nog een aantal punten, zodat het met een opgeheven hoofd het strijdtoneel kan verlaten.