Grote nederlaag Grolse Boys

24 maart 2014

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen De Esch in Oldenzaal op het programma. De verwachtingen waren van te voren niet echt hooggespannen. Daarbij speelde de stand op de ranglijst een rol, maar ook het resultaat van de thuiswedstrijd. Die ging vrij kansloos verloren met 0-5.

Grolse Boys begon, door de afwezigheid van Ronald Wagendorp en de vele langdurige blessures, de wedstrijd weer in andere opstelling. Dat was aan het spel ook wel te merken. Met name de verdediging speelde onzeker en maakte te veel fouten. De scheidsrechter floot ook niet in het voordeel van Grolse Boys, want binnen 10 minuten werd Zouhair zonder gevolgen ten val gebracht binnen het strafschopgebied.

In plaats van een penalty en een rode kaart, werd de er een strafschop aan de andere kant gegeven. Al snel stond Grolse Boys met 2-0 achter. Het team had ook weinig vat op de snelle buitenspelers van De Esch, waardoor het regelmatig gevaarlijk werd voor het doel van Richard Lorist. Voor rust liep De Esch uit naar 4-0. Gelukkig maakte Arjan Paf voor de thee nog de 4-1.

Na de rust begon Grolse Boys echter weer goed. Het team kreeg duidelijk meer balbezit, maar in plaats van de achterstand weg te werken kregen ze de ene na de andere ongelukkige goals om de oren. De Esch was over het algemeen genomen veel sterker, maar het zat ook deze keer de Grollenaren niet mee. Het gebrek aan zelfvertrouwen gaat ook een grotere rol spelen en de verwerken van tegenslagen ( twee strafschoppen) wordt steeds moeilijker.

Het is nu zaak de rest van de competitie tot een goed en dragelijk einde te brengen en ons voor te bereiden op een nieuw begin in de vierde klasse. ’s Avonds tijdens het feest Boys in Rosso in het clubgebouw van Grolse Boys was van die deprimerende sfeer gelukkig niets meer te merken. De organisatie van dit feest kan
weer terugzien op een zeer geslaagd feest. Daarvoor willen wij de diverse sponsoren nogmaals hartelijk danken.