Het zit Grolse Boys weer niet mee

16 maart 2014

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau op het programma. De verwachtingen waren van te voren niet al te hoog. Oranje Nassau staat namelijk vrij hoog op de ranglijst en strijdt nog altijd om de tweede plaats en promotie naar de tweede klasse.

Daarnaast dunt de selectie van Grolse Boys aardig uit door blessures en schorsingen. Dus moet er een beroep gedaan worden op oudgedienden zoals Holger Braun en Bart Smeets en op jongere spelers zoals Jorn Groot Zevert, Johannes Pfeifer en Jeffrey Firing. Dat laatste is natuurlijk best een goede zaak.

De wedstrijd was amper begonnen of Holger kreeg last van een hamstringblessure, waardoor Bart Smeets zijn plaats in moest nemen. Ondanks een trainingsachterstand heeft hij zijn taak uitstekend uitgevoerd. De omstandigheden waren verder niet geweldig, want het droge veld was vrij hobbelig en ook de harde wind maakte het voetballen er niet makkelijker op.

Vanaf het begin speelde Grolse Boys bewust op de aanval en na ongeveer een kwartier spelen benutte Zouhair Chahboune een mooie voorzet met een prachtig doelpunt. Grolse Boys kwam terecht op voorsprong. Het spel van de gasten uit Almelo viel tegen. Waarschijnlijk werd Grolse Boys onderschat. Zo nu en dan kon je echter wel kon zien dat Oranje Nassau veel potentie heeft.

Een tweede mooie kans van Zouhair, vrij voor de keeper, werd niet benut, waarna een kwartier voor de rust Oranje Nassau op gelijke hoogte kwam. Via een mooie versnelling van de linksbuiten die de verdediging van Grolse Boys uitspeelde, werd via de binnenkant van de paal gescoord. Ze raakten later nog eens de paal en de lat, maar konden toch niet veel uitgespeelde kansen creëren. De terechte gelijke stand bleef tot aan de rust gehandhaafd.

Na de rust had Grolse Boys de wind schuin tegen en de verwachting was dat het team flink onder druk zouden komen te staan, maar dat viel wel mee. Nadat Oranje Nassau via een mooi schot toch op voorsprong was gekomen, bleef Grolse Boys tot het einde toe vechten voor een gelijkspel. Grote kansen kwamen er echter niet. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest, maar dat was Grolse Boys niet gegund. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen De Esch uit Oldenzaal op het programma.

Hopelijk wordt deze wedstrijd een mooie opwarmer voor het feest Boys in Rosso, dat ´s avonds zal plaatsvinden.

Opstelling:

Doel: Richard Lorist
Achter: Danny Ferrol, Johannes Pfeifer, Martijn van de Wiel, Holger Braun (Bart Smeets)
Midden: Ramon Smit, Ronald Wagendorp, Maikel Nuchter, Vincent te Brake
Voor: Zouhair Chahboune (Jeffrey Firing), Jorn Groot Zevert

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72