Voldoende kansen, maar geen punten

9 maart 2014

Afgelopen zaterdag ging Grolse Boys op bezoek bij Achilles in Enschede. Een wedstrijd waar het team met gezond vertrouwen naar toe had gewerkt, want de thuiswedstrijd werd met 4-0 gewonnen. Grolse Boys begon wel wat gehavend aan de wedstrijd. Enkele basisspelers waren er niet bij en op de reservebank zaten slechts twee wisselspelers.

De eerste 20 minuten had Achilles wel een veldoverwicht, maar kon het geen echte kansen creëren. De Grollenaren kregen wél goede mogelijkheden. De eerste grote kans was voor Arben Rama. Hij kreeg de bal mooi mee, kwam vrij voor de keeper, maar wachtte te lang. Daarna kreeg Maikel Nuchter een mooie kans, maar hij kreeg de bal onvoldoende onder controle.

Een tweetal mooie voorzetten van Vincent te Brake werden niet benut. Er werd hard gewerkt en werden weinig kansen weggegeven. Gebeurde het toch eens, dan wist Achilles daar niet goed mee om te gaan. De doelrijke kansen van Grolse Boys in acht nemende, had het eigenlijk 0-3 moeten staan. Maar daar heb je weinig aan.

Achilles kwam de tweede helft wat beter in de wedstrijd, maar er waren kansen voor beide elftallen. De Enschedeërs waren echter gelukkiger. Na een aanval Richard Lorist de bal niet goed onder controle en in de rebound kon Achilles scoren. Na deze tegenslag lieten de rood-witten hun koppen even zakken en werd het een paar keer gevaarlijk voor de goal, maar Richard wist steeds goed in te grijpen.

Geleidelijk aan begon Grolse Boys er toch weer in de geloven en zocht het de aanval. Ronals Wagendorp zette prachtig voor op Arben, maar wederom wist hij niet te scoren. En dan valt ie natuurlijk aan de andere kant. Achilles kreeg zoveel ruimte dat ze vlak voor het einde van de wedstrijd de 2-0 scoorden, hoewel dat vanuit buitenspelpositie werd gedaan.

Grolse Boys staat u vrij afgetekend onderaan en dat zorgt toch voor een deken op het spel. Na tegenslag is het moeilijker om de rug te rechten en er voluit tegen aan te gaan. Maar geluk kun je ook afdwingen, zoals je ook pech over je af kunt roepen. Volgende week speelt Grolse Boys thuis tegen Oranje Nassau uit Almelo.

Opstelling:

Voor: Arben Rama, Jorn Groot Zevert
Midden: Ramon Smit, Ronald Wagendorp, Maikel Nuchter, Johannes Pfeifer
Achter: Slavko Duvnjak (Jeffrey Firing), Vincent te Brake (Martijn van de Wiel),Danny Ferrol, Holger Braun
Doel: Richard Lorist

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72