Grolse Boys C1 wint van MEC C2

17 februari 2014

Afgelopen zaterdag stond voor ons de tweede competitie wedstrijd op het programma in de najaarscompetitie. De eerste wedstrijd hebben wij geflatteerd verloren van Ruurlo, dus waren de jongens er op gebrand om vandaag de 3 punten mee te nemen naar Groenlo.

Om exact 13:30 wordt er afgetrapt onder een strak blauwe hemel en een zonnetje op het hoofdveld van Bredevoort, die er wonderwel goed bij ligt na alle regenval van de afgelopen week. Zoals gezegd waren de jongens gebrand! Furieus wordt er door de Grolse Boys gestart en word de tegenstander vanaf de eerste minuut vast gezet op eigen helft. De eerste grote kans is er al na 2 minuten, Charaf komt oog in oog te staan met de doelman. Zijn eerste inzet wordt goed gekeerd en in de rebound brengt de paal redding voor MEC Bredevoort. Grolse Boys blijft sterk spelen. MEC Bredevoort heeft overtredingen nodig om de aanvallen van de Boys te onderbreken. Joris heeft een tweetal prachtige vrije trappen die op de lat uiteen spatten. Ook komt Grolse Boys een aantal malen gevaarlijk voor het doel maar de spitsen hebben het vizier niet voldoende op scherp staan. Het mag een wonder heten dat er na 20 minuten nog een brilstand op het scorebord staat.

Hierna lijkt de storm van Grolse Boys wat te gaan liggen en kan MEC Bredevoort er voor de eerst uitkomen. Met deze counter zijn zij direct gevaarlijk. Bij de tweede counter gaat het verdedigend mis en staat Grolse Boys geheel tegen de verhouding met 1-0 achter. Grolse Boys laat zich hierdoor niet uit het veld slaan, al gaat het wel stukken moeilijker. Een aantal goede aanvallen worden jammer genoeg niet afgerond. Uiteindelijk weet Grolse Boys de gelijkmaker aan te tekenen, echter deze wordt afgekeurd voor buitenspel. Grolse Boys gaat met een achterstand rusten.
De spelers gaat gefrustreerd naar de kleedkamer. Leider Barry geeft de jongens een positieve oppepper. Er wordt goed gevoetbald maar wij moeten onszelf belonen door de kansen wie wij krijgen af te ronden. Positief en met vol inzet moet het de tweede helft goed komen!

Grolse Boys begint ook de tweede helft weer goed en weet de tegenstander onder druk te zetten. Uiteindelijk weet Joris na een goede steekbal vanuit het middenveld een gaatje te vinden in de verdediging en het doel onder schot te nemen. Jelle is er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven waardoor deze in de touwen verdwijnt, 1-1. Wat een opluchting! Eindelijk zit hij erin. Nu is het zaak om door te drukken. Echter in het fanatisme om het tweede doelpunt te forceren krijgt toch ook MEC Bredevoort een aantal goede mogelijkheden. Doelman Wout moet een paar keer flink gestrekt om de bal uit het doel te houden. Een diagonaal schot lijkt in het doel te verdwijnen, echter de grensrechter staat er te ver vanaf en ook de scheidsrechter kan de situatie niet goed beoordelen waardoor de stand gelijk blijft. Dit tot ergernis van het thuispubliek. Grolse Boys pakt hierna de draad weer op. Jelle schiet de 1-2 tegen de touwen na wederom een goed opgezette aanval. Helaas wordt deze afgekeurd voor buitenspel, een beslissing waar vraagtekens bij gezet kunnen worden…

Nadat de laatste man van MEC Bredevoort gewisseld wordt krijgt Grolse Boys net dat beetje extra ruimte in het centrum. Hieruit volgen een aantal hoekschoppen. In de 65 minuut lukt het Charaf om de bal uit een hoekschop binnen te koppen, 1-2. In de laatste minuten is er geen sprake meer van voetbal, het was simpelweg ruimen voor de Boys om zo de winst veilig te stellen.

Nadat de scheidrechter het eindsignaal heeft laten klinken kan de winst gevierd worden en neemt Grolse Boys terecht, maar na een ware veldslag de 3 punten mee naar Groenlo.