Grolse Boys en het nieuwe jaar

13 januari 2014

Grolse Boys is met de traditionele nieuwjaarsreceptie, en het al even traditionele boerenkooltoernooi, het nieuwe jaar gezellig begonnen. Voorzitter Harry Paf sprak de aanwezige leden toe. Hij keek vooruit, naar de toekomst van de club, maar blikte ook terug op het afgelopen jaar. Hieronder een verkorte versie van de toespraak.

‘Allereerst wens ik jullie namens het bestuur van Grolse Boys een gezond, gelukkig en succesvol 2014 toe. Maar ik begin met een korte terugblik op afgelopen jaar.

In 2013 heeft de club diverse activiteiten georganiseerd die allemaal uitstekend zijn verlopen. Zoals Boys in Rosso, het jeugdtoernooi, het seniorentoernooi en het jeugdkamp. De opkomst was prima en de sfeer goed. Wij willen alle vrijwilligers die meegeholpen hebben met deze evenementen hartelijk danken voor hun inzet.

Op sportief gebied was natuurlijk de promotie naar de 3e klasse hét hoogtepunt van 2013. In Sander van Beckhoven vonden we een goede opvolger van Raimond van de Heide. Zijn taak was om meer eenheid in het elftal te krijgen, een betere opkomst bij de training, waar mogelijk jeugd in te passen en proberen ons te handhaven in de derde klas. In veel opzichten is hij al geslaagd.

De resultaten vallen tegen. We hebben de nodige pech gehad en blessures en schorsingen zijn moeilijk op te vangen. We geven de moed echter niet op en willen dit seizoen stijlvol afsluiten. Als dan blijkt dat de 3e klasse te hoog gegrepen is, dan moeten we op tijd ons voorbereiden op een terugkeer naar de 4e klasse.

De jeugdafdeling kende een prima jaar en behaalde twee kampioenschappen (F en B). Er zit veel potentie in de jeugd en vanaf deze plaats wil ik iedereen nog bedanken die meehelpt onze jeugdafdeling goed draaiende te houden.

En nu we toch aan het bedanken zijn; er zijn veel vrijwilligers die meehelpen op momenten dat niemand het ziet. Wij willen hen graag eens noemen; de maandagmorgenploeg, de terreinverzorgers en de Grolsch vrijwilligers. Ze hebben, net als alle andere vrijwilligers, een applaus verdiend.

Het bestuur kijkt natuurlijk niet alleen terug. We kijken ook vooruit. Er staan geen grootschalige verbouwingen op de planning, maar we moeten wel aan de bak met regulier onderhoud. We blijven echter voorzichtig met investeringen.

De samenwerking met SV Grol, met als einddoel een eventuele fusie, zit in een impasse. Tijdens de jaarvergadering van SV Grol bleek dat de leden niet zaten te springen om een samenwerking met Grolse Boys. Dat heeft een streep gezet door de vervolggesprekken.

Momenteel ontbreekt het bij ons alleen aan een A-elftal. Pas als we geen F-team meer op de been kunnen brengen moeten we ons afvragen of er nog een toekomst is voor de club. Hoewel andere verenigingen ook hebben bewezen dat zij kunnen overleven met enkel senioren. Dat is ook een optie.

We blijven met onze leden overleggen over onze bestaansrecht en werken aan een langdurige toekomst!’

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72