KAMPIOENEN!

KAMPIOENEN!

8 december 2013

Grolse Boys B1 en F1 zijn kampioen geworden. De B1 is vorig week al kampioen geworden na een krappe 2-1 overwinning op Longa'30 B3.

Grolse Boys F1 kampioen!!

Afgelopen zaterdag stond er een hele belangrijke wedstrijd voor onze F1 op het programma. De uitwedstrijd tegen FC Winterswijk op het prachtige nieuwe complex. Grolse Boys heeft aan 1 punt genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Uiteraard zal er toch eerst de wedstrijd gespeeld moeten worden.

Zaterdagmorgen moet iedereen zich om 9.00 uur verzamelen op ’t Wilgenpark. Aldaar staat er een grote bus van Gelderesch reizen te wachten om ons naar Winterswijk te vervoeren. Nadat alle spelers, ouders broertjes en zusjes zijn ingestapt vertrekken wij richting Winterswijk.

In Winterswijk aangekomen wordt er snel omgekleed want de jongens hebben er zin in! De warming up begint rustig en ietwat rommelig totdat leider en trainer van de jongens, Ruud Groot Zevert het heft in handen neemt. De groep wordt aan het werk gezet om met een goede voorbereiding aan deze wedstrijd te kunnen beginnen.

Om 10.00 uur is het zover en wordt er afgetrapt voor de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut is het duidelijk waar de jongens van de Grolse Boys voor zijn gekomen en dat is de volle winst! Grolse Boys heeft een veldoverwicht maar weet in deze beginfase niet te scoren. De eindpass komt net niet aan of de doelman van Winterswijk heeft een passend antwoord op de doelpogingen. De 0-0 blijft lang op het scorebord staan. Zelfs leider Ruud begint toch wat van zenuwen te krijgen en begint nadrukkelijker te coachen.

Na 14 minuten in de eerste helft is het dan eindelijk raak! Na wederom een stevige aanval weet Grolse Boys het net te vinden en komt daarmee op een terechte 0-1 voorsprong. Winterswijk heeft nog maar net afgetrapt en Grolse Boys weet de bal te onderscheppen. Voordat Winterswijk van dit eerste tegen doelpunt is bijgekomen ligt de 0-2 al in het net!

Met deze voorsprong wordt de ranja opgezocht. Een tevreden trainer heeft niet veel te melden in de rust, enkel dat deze voorsprong niet meer mag worden weggegeven.

Ook in de tweede helft is Grolse Boys de bovenliggende partij. Winterswijk toont iets meer lef en komt er een aantal malen gevaarlijk uit. Robin Bruggeman weet met een pracht van een redding zijn doel schoon te houden. Grolse Boys krijgt veel kansen maar mist toch scherpte om deze kansen te benutten. Uiteindelijk is een klein foutje van de doelman van Winterswijk voor Grolse Boys om de 0-3 aan te tekenen.

Niet veel later fluit de goedleidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan het kampioenschap bijna gevierd gaan worden. Eerst nog even penalty’s schieten en dan is het feest! Juichen, springen, op de foto en zingen want Grolse Boys F1 is kampioen!! Namens het jeugdbestuur krijgen de jongens allemaal een medaille uitgereikt en een echte kampioenschaps schaal! Nadat deze ingewijd te hebben met de kinderchampagne is het douchen en met de bus terug naar Groenlo! Daar staan reeds de patatjes klaar.

Jongens en meisjes van de F1 en natuurlijk trainer en leider Ruud van harte gefeliciteerd met het behalen van dit prachtige kampioenschap!