Grolse Boys komt tekort

Grolse Boys komt tekort

3 november 2013

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen De Esch uit Oldenzaal op het programma. Na de zware, maar ook ongelukkige nederlaag tegen Oranje Nassau was het belangrijk om weer wat zelfvertrouwen te tanken.

De voorbereiding was prima verlopen. Grolse Boys kon echter nog steeds niet beschikken over Ronald Wagendorp, die afgelopen week een meniscusoperatie had ondergaan. Verder waren de fysiek sterke verdediger Ramon Smit en de taaie Slavko Duvnjak niet beschikbaar, waardoor trainer Sander van Beckhoven de verdediging moest omgooien.

De eerste 20 minuten ging de wedstrijd gelijk op en kwam Grolse Boys regelmatig gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar de keeper stond op de goede plaats en redde een paar keer uitstekend. Door een ongelukkige overtreding van Vincent te Brake binnen het strafschopgebied kreeg De Esch een strafschap, die prima benut werd. Grolse Boys liep helaas weer achter de feiten aan.

De thuisploeg kwam behoorlijk onder druk te staan. Vlak voor de rust werd een overtreding van Nick Berentsen (terecht) bestraft met een gele kaart en een penalty tegen. Dezelfde speler van De Esch wist op een vrijwel identieke wijze de 2-0 te scoren, ofschoon onze keeper Richard beide keren in de goede hoek zat.

In de rust werd geprobeerd via een paar omzettingen de wedstrijd te doen kantelen. Arjan Paf ging naar achteren en Jeffrey Firing en Khalid Chaboune kwamen erin om de aanval te versterken. Doordat Grolse Boys dus meer op de aanval ging spelen, kregen de gasten uit Oldenzaal steeds meer ruimte. Bovendien is het met een mooie voorsprong natuurlijk veel gemakkelijker voetballen. Het werd dan ook vrij snel 0-3 via een mooi uitgespeelde aanval.

Onze eigen aanval probeerde wel druk te zetten, maar de combinaties lukten niet altijd of er werd juist te weinig gecombineerd. Bovendien bleven de aanvallers te veel voorin hangen, waardoor De Esch nog meer ruimte kreeg en naar hartenlust kon voetballen. Via een paar mooie aanvallen werd het uiteindelijk 0-5. Richard Lorist keepte overigens een uitstekende wedstrijd en voorkwam een hogere uitslag.

Verder dient nog gezegd te worden dat de wedstrijd geleid werd door een uitstekende scheidsrechter. Na de wedstrijd kon Grolse Boys dankzij de georganiseerde Hollandse middag in de kantine van het Wilgenpark deze wedstrijd snel vergeten. Tijdens dit feestje nam aanvoerder Arjan Paf de gelegenheid waar om nog even stil te staan bij het vorige seizoen, dat enerzijds met veel dieptepunten gepaard ging maar anderzijds ook de promotie naar de derde klasse opleverde.

Er werd stil gestaan bij het overlijden van een drietal personen rondom het eerste elftal en er werden waarderende woorden uitgesproken in de richting van oud-trainer Raymond van de Heide en oud-leider Gerard Houben. Deze dankwoorden werden natuurlijk vergezeld met een paar zeer persoonlijke kado’s. Tenslotte werd er nog een mooi reclamebord onthuld waarop Grolse Boys gefeliciteerd werd met haar ‘historische’ promotie naar de derde klasse.

Foto's hollandse middag klik hier

De volgende week wacht Grolse Boys weer een tegenstander uit Oldenzaal en wel Quick’20.

Opstelling:

Doel: Richard Lorist
Achter: Danny Ferrol, Bart Smeets, Vincent te Brake en Nick Berentsen (Jeffrey Firing)
Midden: Dalibor Repija, Jalal Essbai en Arjan Paf
Voor: Maikel Nuchter, Arben Rama (Khalid Chaboune) en Zouhair Chaboune (Johannes Pfeiffer)

« Terug
© 2020 | CMS & webdesign by Dot72