Grolse Boys te sterk voor Achilles Enschede

13 oktober 2013

Grolse Boys kreeg vandaag bezoek uit Enschede en wel van Achilles Enschede. Achilles viert dit jaar het honderdjarig bestaan. Een tegenstander die bekend is uit de vierde klasse en net als Grolse Boys afgelopen jaar is gepromoveerd. Achilles verloor vorige week met grote cijfers. Ook scheelt het maar een plek op ranglijst en bij winst kan Grolse Boys de rode lantaarn direct overgeven. Of te wel vroeg in het seizoen direct een zes punten wedstrijd!

Het was droog en het veld lag er goed bij na de voorafgaande regenachtige dagen. Er werd om half drie afgetrapt door de gasten op het Wilgenpark. De tactiek van Achilles was wat verrassend. Ze lieten zich inzakken en Grolse Boys ging vandaag het spel maken. Achilles liet zich niet alleen inzakken vanwege de angst voor de snelle aanvallers bleek achteraf. Ook de meeste duels werden verloren en Grolse Boys kon de druk flink opvoeren. Zouharir Chaboune en Maikel Nuchter konden aan de zijkanten diverse keren doorkomen en gevaarlijk worden voor het doel. Met in de spits Chalid Chaboune, die de voorkeur kreeg voor Arben Rama, kon de bal in de eerste helft goed vastgehouden worden. Met daarachter de al weken goed spelende Jalal Essbai die een vrije trap hard inschoot en de 1-0 bijna direct op het scorebord stond.

Achilles heeft ook de meeste doelpunten tegen en dat was af en toe goed te zien. Slordigheid in de defensie leverde nog meer gevaar op en uiteindelijk kon Zouharir de 1-0 aantekenen door goed doorzetten van Chalid Chaboune die de bal voor het doel kon krijgen. Grolse Boys ging door en niet veel later legde Chalid de bal terug op Arjan Paf die inkwam lopen en de bal onhoudbaar in de hoek plaatste. Dit betekende alweer de 2-0.

Ook al probeerde Achilles aan te zetten, gevaarlijk konden ze niet echt worden. De defensie met Bart Smeets en Ramon Smit in het centrum gaven nagenoeg niets weg. Via de zijkanten kon Achilles af en toe nog gevaarlijk worden. Er was niets aan de hand en Grolse Boys ging rusten met een comfortabele voorsprong.

Na de rust werd meteen duidelijk dat Grolse Boys doorging met waar het in de eerste helft mee gestopt was; Achilles onder druk zetten. Na 20 minuten spelen leek de wedstrijd ook op slot gegooid te worden. Zouharir kon de bal net voordat de keeper wilde ingrijpen onderscheppen en ging naar de grond. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Niet alleen een penalty ook werd de keeper met rood van het veld gestuurd; een dubbele bestraffing. Arben Rama die net was ingevallen voor Chalid schoof de bal keurig binnen.

Met een veldspeler in de goal en 10 man op veld bij Achilles dan ontstaat altijd het gevaar van rustig aandoen en het tempo laten zakken. Ook al werd het spel wat slordiger en probeerde Achilles met wat wisselingen nog alles uit de kast te halen; de druk bleek eraf en Grolse Boys had in die fase de score al uit kunnen bouwen. Achilles dacht nog een penalty te krijgen voor een handsbal van Ramon Smit waarover nu nog wat nagepraat of dit het geval was… De scheidsrechter ging uiteindelijk af op de grensrechter en vloot vol ongeloof bij de spelers van Achilles voor een cornerbal. In de slotfase mocht Jalal Essbai zijn totaal aantal treffers in de competitie al op vier zetten en de eindstand van 4-0 op het scorebord zetten.

Een meer dan terechte overwinning waarbij het bij vlagen Achilles op alle fronten aftroefde. Een groot compliment voor de verdediging van Grolse Boys die samen met de steeds sterker keepende Richard Lorist de nul behield. Samen met het hardwerkende middenveld werd een prima overwinning binnengehaald en een tiende plaats die ook hoop geeft voor de komende wedstrijden.

Volgende week staat het eerste vrije weekend op het programma. Daarna moeten worden aangetreden tegen Oranje Nassau uit Almelo. Een onbekende tegenstander die momenteel in de top drie staat van de competitie.

Opstelling
Keeper: Richard Lorist
Verdediging: Ramon Smit, Johannes Pfeifer, Bart Smeets, Danny Ferrol
Middenveld: Arjan Paf (Vincent te Brake), Dalibor Repija, Jalal Essbai
Aanval: Zouharir Chaboune (Jorn Groot Zevert), Chalid Chaboune (Arben Rama), Maikel Nuchter