Grolse Boys pakt eerste punt in 3e klasse

29 september 2013

Grolse Boys moest vandaag aantreden tegen SDC’12 uit Denekamp. Een fusieclub ontstaan uit sp. Denekamp en de zondagvereniging DOS. Sp. Denekamp is in het verre verleden tegenstander geweest van Grolse Boys waarbij ook om promotie is gevochten. Dit heeft destijds ook een legendarische wedstrijd opgeleverd wat een interessante wedstrijd beloofde. Beide teams bungelen onderaan de ranglijst en staan nog met lege handen; een zes punten wedstrijd dus voor beide teams!

Grolse Boys begon slap aan de wedstrijd en dat resulteerde direct in een grote kans voor SDC. Er werd niet goed verdedigd, en de buitenspeler van SDC kon de bal ongehinderd voorzetten. De spits van SDC knikte de bal binnen, en met nog geen 5 minuten op de klok keek Grolse Boys tegen 0-1 achterstand aan. Dit schudde Grolse Boys wakker en begon beter te voetballen. Een wedstrijd die gelijk opging en aan beide kanten ontstonden kansen.

Toch was het Grolse Boys die met Arben Rama en Maikel Nuchter gevaarlijk voor de goal kwam van SDC, en eigenlijk al de gelijkmaker hadden moeten maken. Een lange bal van SDC werd niet goed ingeschat door de verdediging van Grolse Boys. De bal viel tussen Johannes Pfeifer en keeper Richard Lorist, maar door miscommunicatie speelde Johannes de bal door het midden zo in de voeten van een speler van SDC. Dit was een regelrechte domper voor Grolse Boys en was volledig tegen de verhoudingen in.

Vlak voor rust kon Grolse Boys toch de aansluitingstreffer maken. Een verre uittrap van Richard Lorist werd prima gecontroleerd door Maikel Nuchter die de bal direct door tikte op Jalal Essbai die vrij kon doorlopen op de keeper van SDC en rustig de 1-2 binnenschoot. Een belangrijk doelpunt waardoor Grolse Boys met hoop de kleedkamers kon opzoeken.

Na rust ging Grolse Boys verder met SDC onder druk te zetten om zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. Jeffrey Firing werd gewisseld voor Zouharir Chaboune. Met de snelheid en onberekenbaarheid van Zouharir in de voorste linie werd meer de lange bal gezocht en dat pakte goed uit. SDC wist zich geen raad met de aanvalsgolven die ontstonden, en al snel kon Grolse Boys de gelijkmaker aantekenen. Het was wederom Jalal Essbai die goed kon doorkomen en alle verdedigers van zich wist af te schudden, en beheerst de bal kon binnen schieten. Grolse Boys ging vervolgens vol voor de winst voetballen. SDC probeerde er nog wel uit te komen, maar gevaarlijk wisten ze niet te worden voor het doel van Grolse Boys.

Een scherpe voorzet van Maikel Nuchter viel over alles en iedereen heen en Arben was attent bij de tweede paal om de verdiende voorsprong binnen te tikken. Met een kwartier te spelen werd Chalid Chaboune ingebracht voor Arben Rama om de bal voorin vast te houden. SDC ging opportunistischer voetballen om de gelijkmaker nog te kunnen forceren en gaf daardoor veel ruimte weg achterin. Grolse Boys had in die fase diverse keren op tot 4-2 kunnen uitlopen. Zouharir was een aantal keren gevaarlijk en Chalid wist op 5 meter van het doel het net niet te vinden.

Langs de kant werd al gesproken over een voetbalwet die ook vandaag weer uitkwam. Als je zelf de kansen niet maakt, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Een speler van SDC nam in blessuretijd een afvallende bal op rand zestien direct op de pantoffel en viel in de lange hoek binnen. Ook al kwam Grolse Boys goed terug van een 0-2 achterstand en is het eerste punt binnen. De zure nasmaak van zo’n late tegentreffer overheerste de gemoederen. Voor de tweede keer al dit seizoen…

Volgende week staat een oude bekende op het programma, te weten Zelos uit Zelhem. Zelos kwam sterk uit de startblokken en won de eerste twee wedstrijden. Vervolgens gingen de laatste twee wedstrijden verloren. Een tegenstander die we nog kennen en altijd spektakel oplevert!

Opstelling
Keeper: Richard Lorist
Verdediging: Ramon Smit, Johannes Pfeifer, Bart Smeets, Danny Ferrol
Middenveld: Arjan Paf, Dalibor Repija, Jalal Essbai
Aanval: Jeffrey Firing (Zouharir Chaboune), Arben Rama (Chalid Chaboune), Maikel Nuchter