Grolse Boys nog steeds met lege handen

23 september 2013

Afgelopen zaterdag ging de Grolse Boys zeer gehavend naar Blauw Wit’66 in Holten. Maar liefst vijf basisspelers waren door verschillende redenen afwezig. Blauw Wit is goed begonnen aan de competitie, met twee keer drie punten. Vooraf was het duidelijk dat het een zware en moeilijke
middag zou gaan worden. De opstelling en tactiek werd mede hierdoor aangepast vergeleken met de laatste twee wedstrijden.

Grolse Boys liet Blauw Wit voetballen tot aan de middenlijn en vanuit hier werden ze vastgezet. Hierdoor waren de ruimtes heel klein en hier had Blauw Wit veel moeite mee. De tactiek van de Grolse Boys werkte eigenlijk heel goed, want binnen tien minuten kon Arben alleen op de keeper aflopen na een foutje van Blauw Wit, helaas strandde de bal op de keeper. Blauw Wit kond heel moeilijk de vrije ruimte vinden en hierdoor werden ze in de eerste helft niet vaak gevaarlijk. Een aantal keer kwamen ze via de zijkanten wel gevaarlijke voor het doel, maar dan was de eind passe niet goed. Grolse Boys had daarin tegen een hele grote mogelijkheid, maar helaas kreeg Zouhair de bal niet in het doel. Vlak voor rust was er toch een klein momentje van onoplettendheid. De doeltrap van Richard belandde in de voeten van een Blauw Wit speler, deze speler kon heel gemakkelijk een steekpass geven en deze aanval werd goed afgerond. Met een 1-0 achterstand gingen de mannen teleurgesteld de rust in.
Na rust bleef de tactiek hetzelfde. Helaas scoorde Blauw Wit al redelijk snel de 2-0, na niet goed uitverdedigen. Dit was een domper en werd de kans klein dat er punten mee werden genomen naar Groenlo. Arjan, die al niet fit aan de wedstrijd begon, moest daarna ook nog eens het veld verlaten met een hamstring blessure. Blauw Wit scoorde ook nog de 3-0 door een mooi schot die via de paal binnen viel. Grolse Boys probeerde daarna wat meer druk te zetten en Blauw Wit werd hier zelf een beetje zenuwachtig van. Jalal scoorde uit een mooie vrije trap nog wel de 3-1 en dit was ook de eindstand.
Volgende week staat een belangrijke thuiswedstijd op het programma tegen fusie vereniging SDC’12 uit Denekamp. SDC heeft net als de Grolse Boys alle drie wedstrijden verloren. Gaat het volgende week dan gebeuren dat de Grolse Boys de eerste punt(en) gaat pakken in de 3de klasse? Volgende week is de aftrap om 14:30u op het ’t Wilgenpark.