Grolse Boys legt het af in effectiviteit (0 – 2)

15 september 2013

De eerste thuiswedstrijd voor Grolse Boys stond op het programma, en wel tegen DZSV uit Dinxperlo. In 2003 speelde Grolse Boys voor het laatst tegen DZSV in competitieverband. DZSV promoveerde en groeide daarna uit tot een stabiele factor in de derde klasse. Het maakte in 2009 zelfs kortstondig een uitstapje naar de tweede klasse.

Hoe heeft GB het verlies in de laatste minuut verwerkt tegen DES? De organisatie stond goed dus dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd van vandaag.

De eerste paar minuten waren voor DZSV waarmee het direct de bedoelingen van vanmiddag liet zien. Toch was het GB dat de eerste kans kreeg in de wedstrijd en het was jammer dat deze niet afgerond kon worden. Na dit plaagstootje begon DZSV aan te zetten en verzorgde goed de opbouw van achteruit. DZSV begon meer aan te zetten, maar de organisatie van GB stond vanmiddag weer goed waardoor een spannende wedstrijd ontstond. DZSV probeerde aan te zetten, maar liep stuk op de verdediging van GB.

Jammer was dan ook dat een verkeer inspeelpas van Johannes Pfeifer vier man van DZSV nagenoeg alleen voor de keeper zette. Deze fouten worden genadeloos afgemaakt in derde klasse, en laat ook de klasse zien van de aanvallers van DZSV. De goal zorgde helaas voor onzekerheid bij GB. Iedereen was even van slag en er werden wat meer foutjes gemaakt. Een slordige passing kon onderschept werden door een aanvaller van DZSV die een schot afleverde die door Richard verkeerd werd ingeschat. De paal bracht redding, maar zette onfortuinlijk de spits van DZSV voor open doel.

Kon GB hier niets tegenover zetten? Zeker wel, Arjan Paf werd goed vrijgespeeld en kon vrij aanleggen vanaf de zestien meter. De keeper van DZSV kon het goede schot nog net tot corner verwerken. Verder konden Maikel Nuchter en Danny Ferrol goed doorkomen.

In de tweede helft zagen we een GB dat voor de winst wilde strijden. Er werd opportunistischer gevoetbald en zette aan om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. DZSV liet zich inzakken en kwam er nauwelijks nog uit. GB probeerde Jalal Essbai die vandaag in de spits veelvuldig aan te spelen, maar dit pakte niet zo goed uit als in de vorige wedstrijd. De centrale verdediging van DZSV bleek van een ander kaliber dan die van DES. Het gevaar moest vanaf de flanken komen en met de onberekenbare Zouharir, die erin kwam voor de moegestreden Slavko Duvnjak, leek dit ook even te lukken. Steeds vaker kon GB doorbreken en de bal voor de goal brengen. Helaas bleek dit laatste als maar niet te lukken.

DZSV beperkte zich alleen nog maar tot verdedigen en met felle counters eruit te komen. Dit leverde DZSV een aantal kansen op, maar de verdediging van GB konden deze gelukkig allemaal neutraliseren. Ronald Wagendorp werd nog gewisseld voor Arben Rama waardoor er nog meer druk naar voren gezet kon worden. Uiteindelijk vloeiden de krachten weg bij GB, en in de laatste 10 minuten kon het verschil niet meer gemaakt worden.

DZSV liet zien over een solide basis te beschikken met een aantal zeer effectieve aanvallers. Toch kan het niet lang meer duren voor de eerste punten voor GB verdiend gaan worden als er op deze manier gevoetbald blijft worden.

Volgende week staat het sterke Blauw Wit uit Holten op het programma. Een oude bekende en heeft beide wedstrijden tot dusver gewonnen. Dit gaat een zeer interessante wedstrijd worden, en het zal ervan af hangen of GB de eerste drie punten mee naar Groenlo gaat nemen.

Opstelling
Keeper: Richard Lorist
Verdediging: Daan Schuurmans, Ramon Smit, Johannes Pfeifer, Slavko Duvnjak (Zouharir Chaboune)
Middenveld: Arjan Paf, Ronald Wagendorp (Arben Rama), Dalibor Repija
Aanval: Danny Ferrol , Jalal Essbai, Maikel Nuchter

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72