Verlies in de allerlaatste minuut

8 september 2013

De geweldige 2de plek van afgelopen seizoen betekende rechtstreekse promotie naar de 3e klasse. Afgelopen zaterdag speelde het team onder leiding van de nieuwe trainer Sander van Beckhoven hun eerste competitiewedstrijd op dit niveau tegen DES uit Nijverdal. De voorbereiding was qua trainingen heel goed, alleen tijdens de wedstrijden kwam het er nog niet uit, met als dieptepunt een zeer ruime nederlaag tegen SC Enschede. Iedereen was er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Grolse Boys begon heel goed geconcentreerd aan de wedstrijd. Er werd redelijk goed gevoetbald en DES had veel moeite om de ruimte te vinden. Grolse Boys kwam dan ook wel terecht op voorsprong dankzij een droge schuiver van Jalal Essbai, na een mooie aanval over de linkerkant. Twee minuten later had het ook 0-2 kunnen staan want door een misverstand in de verdediging kwam de bal voor de voeten van Maikel die alleen op de keeper af liep. Helaas was hij niet koelbloedig genoeg.

Na een half uur spelen kwam DES beter in het spel en kwam Grolse Boys meer onder druk te staan. Gelukkig bleef de organisatie goed, waardoor DES geen grote kansen kon creëren. Ze kregen wel twee hele goede mogelijkheid, na een slippertje van Arjan en later van Richard. Van het laatste slippertje profiteerde DES heel goed van door de gelijkmaker te scoren. Met de 1-1 stand gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft ging DES Grolse Boys steeds meer onder druk zetten en Grolse Boys kon er alleen met een counter uit komen. Danny had een goede mogelijkheid, maar helaas nam hij de bal niet goed mee en later bij een goed schot van hem en ook bij een schot van kon de keeper er maar net bij. DES werd steeds gevaarlijker en ze kregen een aantal grote mogelijkheden, maar gelukkig stond Richard uitstekend te keepen en stond de verdediging goed.

Tien minuten voor tijd maakte de uitstekend leidende scheidsrechter helaas een grote fout door een speler van DES niet met rood van het veld af te sturen, na een overduidelijk tik in het gezicht van Bart. Daarna was de scheidsrechter een beetje van slag en begon hij warrig te fluiten. Wat resulteerde in veel vrije trappen tegen Grolse Boys.

In de zesde minuut van de blessuretijd kreeg DES een vrije trap net buiten de zestien. Deze vrije trap werd steen hard ingeschoten, waardoor de drie punten toch in Nijverdal bleven. DES verdiende op basis van de tweede helft wel de overwinning, maar omdat het doelpunt in de allerlaatste minuut viel was het wel erg zuur.

Daarentegen kan Grolse Boys met een opgeheven hoofden denken aan de volgende wedstrijd. Er werd namelijk goed georganiseerd gevoetbald en iedereen heeft keihard gewerkt. Volgende week speelt de Grolse Boys een thuiswedstrijd tegen DZSV uit Dinxperlo.