Grolse Boys pakt belangrijke punten

14 april 2013

Afgelopen zaterdag moest Grolse Boys aantreden tegen Oeken. Na de degelijke overwinning op SVDW een nieuwe kans om weer aansluiting te zoeken voor het bereiken van de tweede positie. Met het programma voor de komende weken staat alles nog open, maar dan moet er wel gewonnen worden. Drie finales, en de eerste begint bij Oeken. Met Barry Janssen gelukkig wel weer langs de lijn staat Richard Lorist wederom onder de lat. Geen verrassingen in het elftal van Raymond van der Heiden.

Grolse Boys begon wat stroef aan de wedstrijd. Oeken heeft geen wonderploeg, maar komt wel om te voetballen. Dit lieten ze direct merken. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging en de spits van Oeken kon alleen afstevenen op Richard. Gelukkig trof hij de binnenkant van de paal en kon er verder worden gevoetbald. Dit schudde Grolse Boys wakker. Er werd steeds beter opgebouwd van achter uit. De druk kon opgevoerd worden en Oeken werd vastgezet op eigen helft. Af en toe kwam Oeken er nog wel gevaarlijk uit, maar Grolse Boys nam het heft in handen. Een droge schuiver van Ronald Wagendorp zette de 1-0 op het scorebord. Met deze treffer kreeg Grolse Boys vertrouwen. Luttele minuten later werd een goede aanval opgezet en een afgemeten voorzet van Dalibor Repija kon binnen geknikt worden door Maikel Nuchter. Grolse Boys had in deze fase Oeken volledig onder controle en de score kon nog verder uitgebouwd worden. Vlak voor rust ronde Danny Ferrol goed af. De kleedkamers werden opgezocht met een 3-0 ruststand.

In de tweede helft leek er weinig aan de hand. Grolse Boys ging rustig verder en had de wedstrijd onder controle. Er werden minder kansen gecreëerd en het voetbal werd slordiger, maar ook Oeken kon geen vuist maken. In de zeventigste minuut viel de 3-1 voor Oeken zeer gelukkig. Richard wilde de bal wegschieten en de bal kwam via de rug van een speler van Oeken in het doel. Dit was wel de ommekeer in de wedstrijd. Oeken kreeg weer vertrouwen en ging alles op alles zetten. De 3-2 kwam letterlijk uit de lucht vallen. Een hoge voorzet viel over iedereen heen en de spits van Oeken kopte knap binnen. Oeken rook bloed en Grolse Boys wist het even niet meer. Gelukkig was Arben Rama weer scherp voor de goal en maakte de bevrijdende treffer vlak voor tijd. Dit was ook de eindstand 4-2.

Door het verlies van DVV tegen Eefde SP, en het gelijke spel van Almen, staat Grolse Boys samen met PW 1885 op een derde plek op 1 punt achter DVV. De tweede positie op de ranglijst, achter de kampioen Teuge SP, geeft recht op directe promotie. Gezien het programma en de strijdlust is alles nog mogelijk. Nog twee finales te gaan…

Keeper : Richard Lorist
Achter : Mathijs Paf, Jalal Essbai, Slavko Duvnjak, Dalibor Repija
Midden : Maikel Nuchter, Ronald Wagendorp, Danny Ferrol (Martijn van der Wiel)
Voor : Arben Rama, Ramon Smit (Nick Berentsen), Johan Houben (Zouhair Chaboune)