Grolse Boys doet weer mee

1 april 2013

Afgelopen zaterdag moest Grolse Boys de belangrijke wedstrijd tegen SVDW uit Doetinchem spelen. Bij winst zijn er nog mogelijkheden voor de Boys, maar bij een nederlaag zouden we min of meer afhaken in de strijd om de bovenste plaatsen. Wedstrijden tegen SVDW zijn in het algemeen spannend en beladen, ofschoon de sfeer tussen de spelers in het algemeen onderling prima is. Dat was ook afgelopen zaterdag weer het geval. SVDW had wel het probleem om een representatief elftal op de been te brengen, maar hun tweede elftal was vrij zodat zo ook spelers van het tweede konden gebruiken. De kans is vrij groot dat dit seizoen het laatste jaar is dat SVDW mee doet met de standaard elftallen.
Grolse Boys nam van het begin het initiatief en heeft dit de gehele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Alleen het benutten van de kansen is nog steeds een probleem. In de eerste helft maakte de sterk aanvallend ingestelde Mathijs Paf via een afstandschot de 1-0. Na de rust werden veel kansen om zeep gehouden, maar een vrije schop van Jalal Essbai ging prachtig in de rechterbovenhoek. Het spel was verder nog niet geweldig, maar de inzet gelukkig uitstekend.
Almen heeft weer punten verloren, maar DVV heeft nog steeds 4 punten voorsprong op ons.