Grolse Boys blijft in de race

3 maart 2013

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen DVV uit Duiven op het programma. Om mee te blijven doen in de strijd om een promotieplaats, waren 3 punten tegen deze directe concurrent meer dan welkom.

De vooruitzichten waren ondanks het prima voetbalweer niet geweldig. DVV speelt zijn wedstrijden namelijk op kunstgras en dat ligt niet elke speler even goed. Zeker in het begin was goed te merken dat veel spelers van Grolse Boys hier wel moeite mee hadden. Verder was het afwachten wat met name de afwezigheid van Arjan Paf zou betekenen voor het elftal. Ook Mathijs Paf en Sacha Milutinovic waren niet beschikbaar.

Grolse Boys had het in het begin van de wedstrijd vrij moeilijk tegen het ervaren elftal uit Duiven. Men voetbalde te veel achteruit en het uitverdedigen ging door de vele foutieve passes ook niet geweldig.

Toch was het Grolse Boys die na ongeveer een kwartier spelen via een kopbal van Zouhair Chaboune de 0-1 scoorde. Je had verwacht dat er nu wat rust in het spel van Grolse Boys zou komen, maar dat viel toch wat tegen. De kansen waren nu vooral voor DVV. Vlak voor rust maakten zij de gelijkmaker, hoewel het ook 2-1 voor DVV had kunnen zijn. Zij misten namelijk een open kans voor een leeg doel.

Direct na de rust kon DVV te makkelijk een mooie combinatie doorvoeren, waardoor het toch 2-1 werd. Iedereen verwachtte dat Grolse Boys het nu moeilijk zou krijgen, maar ze kregen duidelijk meer vat op de wedstrijd. Ofschoon het spel nog steeds niet geweldig was. Via een mooie combinatie tussen Jalal Essbai en Ronald Wagendorp kon deze laatste de gelijkmaker scoren.

Vanaf dat moment beheerste Grolse Boys de wedstrijd. DVV ging in de aanval, waardoor er ontzettend veel ruimte voor de gasten uit Groenlo kwam. Johan Houben maakte via een prachtig zwabberschot de 2-3. Deze uitslag moet Grolse Boys vertrouwen geven voor de rest van de competitie. De volgende week staat de thuiswedstrijd tegen PW uit Enschede op het programma.