Slecht veld, matig voetbal en geen punten

3 februari 2013

De wedstrijd van Grolse Boys tegen SP Teuge verliep van het begin tot het einde moeizaam. Allereerst was pas zeer laat bekend dat deze wedstrijd door zou gaan. Overal werden wedstrijden afgelast, maar SP Teuge wachtte af. Zaterdagmorgen werden wel alle wedstrijden afgelast, maar de beslissing voor het eerste elftal werd pas om 12.00 uur genomen. Om 12.15 uur stond uiteindelijk op de site dat de wedstrijd toch door zou gaan.

Toen pas kon iedereen echt in actie komen en verzameld worden, terwijl er toch om 13.00 uur vertrokken diende te worden om op tijd in Teuge te zijn. Jeugdspelers Daan Schuurmans en Eduardo De Sousa Cavalcante vervingen de afwezige Martijn van de Wiel en Ronald Wagendorp.

Het was algemeen bekend dat het veld van SP Teuge niet al te best was, maar zo slecht hebben we een veld nog niet eerder gezien. Mooi voetbal kon er niet op gespeeld worden. Vele weilanden zullen er beter uit zien. De spelers waren dan ook kapot na afloop, want ze zakten diep weg in de ondergrond en gleden steeds weer weg.

Alles bij elkaar speelde Grolse Boys niet eens zo slecht. Het kwam na ongeveer 20 minuten spelen via een strafschop ongelukkig op achterstand. De aanleiding van de strafschop was een ongelukkige en rare handsbal van Arjan Paf. De gasten uit Groenlo waren echter niet onder de indruk en namen het hef in handen. Een kopbal van Khalid Chaboune kwam op de lat en een goal van Arben Rama werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na ongeveer 30 minuten spelen werd de voorsprong van Teuge vergroot doordat een afstandschot via onderkant lat de goal in ging. Daarna viel Arjan Paf wegens een bovenbeen blessure uit en hij werd vervangen door Johannes Pfeiffer. Vlak voor de rust werd het 3-0 via een kopbal na een mooie aanval.

In de rust brak de hemel open en de zware bui maakte het veld nog moeilijker bespeelbaar. In de tweede helft scoorde Jalal Essbai uit een vrije trap de 3-1. Aan beide kanten ontstonden onverwachte kansen, want de bal rolde door het slechte veld alle kanten op. De voorhoede van Teuge kreeg soms te veel ruimte, waardoor de 4-1 viel. Mathijs Paf bleef volhouden en maakte uit een mooie actie via een afstandschot de 4-2.

SP Teuge heeft zijn koppositie met deze wedstrijd waar gemaakt en tevens versterkt. Ze hebben nu een voorsprong van 10 punten op de nummer 2. De volgende week is er in verband met Carnaval geen voetbal en daarna wacht Grolse Boys de belangrijke thuiswedstrijd tegen Almen.