Een gemiste kans om uit te lopen...

16 december 2012

Afgelopen zaterdagmiddag moest Grolse Boys zijn inhaalwedstrijd tegen SVDW uit Doetinchem spelen. De formatie uit Groenlo begon in een zeer andere samenstelling dan gebruikelijk, want ze konden niet beschikken een zevental spelers. Als vervangers waren de oudgedienden Sasha Milutinovic, Ramon Smit, Bram Corts en Dalibor Repija opgeroepen en verder Johannes Pfeifer en de jeugdspeler Daan Schuurmans. Ook SVDW kon niet beschikken over hun sterkste opstelling vanwege schorsingen. Grolse Boys wist dat ze bij een overwinning goede zaken konden doen en een mooi gat zouden kunnen slaan naar Almen en DVV.

Grolse Boys wist dat ze bij een overwinning goede zaken konden doen en een mooi gat zouden kunnen slaan naar Almen en DVV.

De Grollenaren wisten dat hun een zware wedstrijd stond te wachten, maar daar was in de eerste helft niets van te merken. Ze begonnen nog wel zeer goed aan de wedstrijd, want direct kreeg Maikel een goede kans. Even later kon Mathijs Paf uit het niets de 0-1 op het scorebord zetten door een vrije trap van de zijkant binnen te werken. Je zou verwachten dat die voorsprong rust in het spel van Grolse Boys zou brengen, maar ze gingen juist afwachtend en zonder enige bezieling spelen. De gewijzigde opstelling zal hier wel enigszins debet aan zijn geweest. SVDW maakte vrij snel de gelijkmaker en drukte daarna door naar 2-1 en 3-1. Dit was ook de ruststand, maar het had ook wel 5-3 kunnen staan. Barry Janssen verrichte een paar goede reddingen en Johan Houben schoot nog een keer op de lat.

In de tweede helft speelde Grolse Boys gelukkig wel met inzet en strijdlust, wat dan ook vrij snel de 3-2 opleverde via Arben Rama. Daarna maakte Mathijs Paf een prachtige individuele actie. Hij omspeelde 4 spelers van SVDW, maar zijn schot mistte kracht. Het gevolg was echter wel dat hij niet op tijd terug was, waardoor zijn directe tegenstander ongehinderd de 4-2 op het scorebord kon brengen. Bram Corts werd ingebracht voor Sasha Milutinovic en achterin ging Grolse Boys een op een spelen. Grolse Boys bleef geweldig aandringen, maar de keeper van SVDW werd de beste man van de wedstrijd. Hij voorkwam diverse tegengoals door voortreffelijke reddingen. De thuisploeg kon zelfs uitlopen naar 5-2. Hieraan ging slecht uitverdedigen vooraf van Grolse Boys waardoor de spits van SVDW ongehinderd de bal kon binnenschieten. Mathijs Paf en Vincent te Brake werden gewisseld voor Johannes Pheifer en Daan Schuurmans. Arjan Paf wist daarna direct tegen de scoren (5-3), maar miste zeer ongelukkig twee grote kansen. Een kwartier voor tijd werd het helemaal spannend, toen Dalli de 5-4 scoorde. Ook de ingebrachte jeugdspeler Daan Schuurmans paste zich prima aan het niveau van de senioren en maakte nog bijna een doelpunt. De kans op de gelijkmaker was diverse keren aanwezig, maar de roodwitten kozen ook niet altijd de beste oplossing. Daarentegen kreeg ook SVDW enkele opgelegde kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar ging niet goed om met de ruimte die ze kregen.

De overwinning ging uiteindelijk naar thuisploeg uit Doetinchem. Gezien de tweede helft had een gelijkspel meer de verhoudingen weergegeven en had de eindstand ook 7-7 kunnen zijn.

Nu is de winterstop aangebroken en vindt op 2 februari de volgende competitiewedstrijd uit tegen SP Teuge plaats. Op donderdag 27 december wordt dit jaar nog het oliebollentoernooi gespeeld en op 5 januari 2013 vindt het boerenkooltoernooi tezamen met de nieuwjaarsreceptie plaats.