Grolse Boys dendert door!

Grolse Boys dendert door!

18 november 2012

Trainer Raymond van der Heide kondigde al aan dat het een moeilijke middag ging worden. Een voorgevoel dat leek uit te komen. De heenreis bleek qua reistijd verdubbeld te worden doordat sinterklaas schijnbaar overal tegelijk aanwezig kon zijn. Hij is in ieder geval ook gesignaleerd in Glanerbrug. Gelukkig was de scheidsrechter coulant, en mochten we wat later beginnen. Hierdoor kon toch een fatsoenlijke warming up worden afgewerkt. Tijdens de warming up vielen vervolgens twee spelers uit die in de basis zouden beginnen; Benny de Leeuwe en Johan Houben konden van het wedstrijdformulier verwijderd worden vanwege blessureleed. Hierdoor moest de opstelling weer op zijn kop om Chalid Chahboune en Jeffry Firing in te passen.

De “wet van murphy” bleek al voor de wedstrijd te zijn begonnen. Uiteindelijk kan er iets later dan gepland afgetrapt worden met 22 spelers op het zeer slechte veld in en tegen Sportlust Glanerbrug . Sportlust heeft slechts een wedstrijd gewonnen, maar vijf gelijk gespeeld. Ze waren dus gebrand om de overwinning de week ervoor te herhalen.

Grolse Boys begon net als de wedstrijd tegen Harfsen zeer goed aan de wedstrijd. Na 2 minuten spelen legde de scheidsrechter de bal al op de stip. Maikel Nuchter kon na een steekpass van Mathijs Paf de zestien ingaan en ging over het been van de tegenstander. Jalal Essbai benutte dit buitenkansje en Grolse Boys kon hierdoor met een gerust gevoel verder voetballen. Glanerbrug probeerde wel druk te zetten, maar maakte veel fouten bij het inspelen van het middenveld. Hier kon Grolse Boys van profiteren en gevaarlijk worden voor het doel van Glanerbrug. Het noodlot sloeg toe bij Glanerbrug nadat een bal van de zijkanten over alles en iedereen heen viel. Hierbij kwam een speler ongelukkig tegen de doelpaal terecht. Even werd er gevreesd voor een zeer ernstige blessure. Sportlust moest wisselen en bracht de gevreesde boomlange Ernst-Jan Veld in. Het spel lag hierdoor langdurig stil en aangezien we al later waren begonnen, moest er nu wel door gevoetbald worden om niet in het duister te eindigen. Vlak voor het rustsignaal krulde Ronald Wagendorp een vrije trap van de zijkant over de doelman. De kleedkamer werd bereikt met een comfortabele 0-2 voorsprong.

De rust werd wat ingekort, en dat was zeer verstandig van de scheidsrechter, bleek achteraf het geval. Grolse Boys ging door en bleef goed gecontroleerd voetballen. Sportlust kwam er niet meer uit en Arben Rama legde zelfs de 0-3 in het net. Iedereen aan de kant van Grolse Boys dacht de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Niets bleek minder waar. Glanerbrug ging alles of niets spelen, en kreeg meer grip op de wedstrijd. Ook de boomlange Enst-Jan Veld ging meer naar voren voetballen waardoor Grolse Boys alle zeilen moest bijzetten. Voetballend kon Glanerbrug vandaag niet winnen, maar de fysieke strijd ligt ze zeker beter. Tel daarbij een scheidsrechter op die in de 2e helft volledig de weg kwijt raakte en bij elke overtreding de andere kant op keek.

Glanerbrug kon na slap ingrijpen van Grolse Boys de 1-3 aantekenen en daardoor werd de inzet alleen maar groter aan de kant van Glanerbrug. Doordat de scheidsrechter op een gegeven moment alles toeliet werd de wedstrijd steeds grimmiger. Van voetbal bleek weinig sprake meer te zijn en alles werd aangegrepen om te provoceren. Het gevolg was dat er verschillende opstootjes ontstonden. Het spel lag geregeld stil, en de minuten tikten verder. Glanerbrug dacht de 2-3 te maken, maar deze werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Een vrije trap werd echter verkeer ingeschat door “raad van elf” lid Barry Janssen. De aansluitingstreffer was een feit en de wedstrijd ontplofte. Gelukkig bleef Grolse Boys overeind en bracht het zelf ook meer strijd. In een van de counters had Arben Rama de wedstrijd kunnen beslissen.

Toch kwam Glanerbrug zeer dichtbij . De scheidsrechter zag een overtreding op Slavko Duvnjak over het hoofd en legde de bal na een verkeerd ingeschatte sliding van Ronald Wagendorp op de stip. Glanerbrug kon, gezien het verhoogde testosteron waar alle spelers meer dan afdoende over beschikte, niet koelbloedig blijven en schoot de penalty op de paal. In een volgende counter kon Arben Rama de beslissende treffer maken.

Mathijs Paf werd na het doelpunt vervolgens uit het niets aangevallen door een doldrieste speler van Glanerbrug. Hij kon nog net worden tegen gehouden, maar bij de worsteling die ontstond werd Mathijs in zijn oor gebeten. Deze laffe daad werd niet opgemerkt door de scheidsrechter, zoals al de gehele middag het geval was en in plaats daarvan floot hij maar voor het einde wedstrijd. Deze laatste actie van Glanerbrug laat het niveau wel zien van de middag en het onsportieve gedrag van de tegenstander.

Na deze overwinning, en het gelijke spel van DVV en SP. Teuge, is de inhaalwedstrijd van volgende week tegen PW ineens een kraker. Met nog twee wedstrijden in te halen en zes punten achterstand op SP. Teuge kan de aansluiting gerealiseerd worden en de voorsprong daarbij op de rest worden vergroot. Grolse Boys staat door deze overwinning nu op een terechte tweede plaats met evenveel verliespunten als koploper SP. Teuge.

Wedstrijd verloop:
0-1 Jalal Essbai
0-2 Ronald Wagendorp
0-3 Arben Rama
2-4 Arben Rama

Opstelling:
Keeper : Barry Janssen
Verdediging : Slavko Duvnjak, , Martijn van de Wiel, Arjan Paf, Mathijs Paf
Middenveld : Ronald Wagendorp, Jalal Essbai, Maikel Nuchter
Aanval : Chalid Chahboune (Danny Ferrol), Arben Rama, Jeffry Firing

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72