Grolse Boys wint ruim van Harfsen

11 november 2012

Grolse Boys begon uitermate goed aan de wedstrijd, want binnen 40 seconden lag de bal al in het netje. Ronald Wagendorp kreeg de bal van Johan Houben en schoot de bal van buiten de zestien laag in de verre hoek. Grolse Boys bleef druk zetten en ging op zoek naar een snelle 2-0. Harfsen kwam niet onder de druk uit.

Johan stuitte twee keer op de keeper en Arjan Paf schoot de bal net naast. Daarna kwam Harfsen meer in de wedstrijd en Grolse Boys ging steeds meer achteruit lopen. Harfsen veroverde alle 'afvallende' ballen en ze gingen steeds meer druk naar voren zetten. Grolse Boys had veel moeite met de snelle, wendbare aanvallers, maar echte grote kansen wisten zeniet te creëren. Grolse Boys ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust ging het spel gelijk op. Harfsen probeerde de gelijkmaker te scoren en ze waren ook erg dicht bij. Een afstandschot ging via de vingertoppen van Barry Janssen via de onderkant van de lat weer het veldin. De gelijkmaker viel niet en Grolse Boys scoorde prompt de 2-0. Arben Rama schoot de bal netjes in de goal. Dit was een belangrijk doelpunt, want Grolse Boys ging vrijer voetballen. Ze werden nu vaak gevaarlijk en er kwamen ook veel kansen.

Arben kreeg twee grote kop kansen, maar deze gingen er niet in. Maikel Nüchter was de hele wedstrijd een beetje onzichtbaar, maar in 8 minuten was hij de man van de wedstrijd. Hij scoorde namelijk een zuivere hattrick, 3-0, 4-0 en 5-0. De laatste treffer was prachtig. Een voorzet van Johan werd direct uit de lucht hoog in de verre hoek geschoten. Zoals Marco van Basten! Grolse Boys ging voor meer doelpunten en daardoor kon Harfsen uit een counter nog de 5-1 scoren.

De drie punten bleven in Groenlo. Grolse Boys heeft goede zaken gedaan, wantde concurrentie heeft punten laten liggen. Volgende week staat de verreuitwedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug op het programma.