Grolse Boys D1 verliest van koploper

5 november 2012

Om 10:00 uur vertrokken wij naar Borculo om de wedstrijd tegen koploper Reunie D2 te spelen. Dat team won tot nu toe alle wedstrijden met grote uitslagen.

Vandaag speelt Diego niet mee omdat hij een blessure aan zijn been heeft.Na een goede warming-up en een peptalk begonnen wij om 11:00 uur aan de wedstrijd. Omdat Reunie een voetballende ploeg is speelden wij in een 4-4-2 formatie om de slag op het middenveld te kunnen winnen.

Reunie begon meteen druk te zetten waar wij moeite mee hadden. Maar na hard werken gingen we gezamenlijk naar voren. Martijn kreeg een kans na een goede actie, maar hij had net geen kracht genoeg om de bal hard op doel te schieten. De keeper van Reunie kon de bal makkelijk pakken.

In de 8e minuut moest Jermaine het veld al verlaten vanwege een vervelende bovenbeenblessure. Dit was slecht nieuws voor ons, omdat hij onze vrije trappen specialist is. Voor hem kwam de supersnelle Hamza in de plaats. Reunie bleef druk zetten zodat er van alles voor ons doel gebeurde. Tim, onze laatste man, zorgde ervoor dat er niet gescoord werd.

Charaf ging solo op een tour langs enkele spelers en werd hard onderuit gehaald. Dit had eigenlijk 5 minuten straf moeten zijn, maar de scheidsrechter gaf alleen een vrije bal. Gelukkig viel de schade mee. In de 22e minuut viel het eerste doelpunt, 1-0 voor Reunie. Jammer, maar de kopjes bleven omhoog en Grolse Boys ging op zoek naar de gelijkmaker.

Juup. altijd strijdend en elke wedstrijd op niveau, maakte een mooie actie aan de linkerkant wat het begin was van een goede aanval via Thomas en Thijs. Reunie wist de bal nog net buiten de lijnen te schieten. In de 28e minuut kreeg Reunie een corner waaruit zij de 2-0 maakten. Dat was ook de ruststand.

In de kleedkamer werd het een en ander besproken. Vooral over de verdedigende taken van de middenvelders en het korter dekken. Reunie begon echter net als de 1e helft met druk te zetten waardoor zij al snel op 3-0 kwamen. Het zat ons niet mee vandaag, zeker niet toen een speler van Reunie onze 16 meter inliep en zich makkelijk liet vallen. 'slim' zeggen de tegenstanders. 'Bij een tikkie gelijk vallen'. Helaas, een penalty tegen.

Wout, onze keeper, stond oog in oog met de speler van Reunie. Hij keerde het schot en daarna zelfs de rebound. Toen klonk het fluitje voor buitenspel. Pffff. Grolse Boys zette weer aan, Thijs ging met een mooie actie richting de 16 meter en werd op de rand van de 16 meter gevloerd. Martijn ging achter de bal staan en draaide de bal goed richting doel waar Charaf zijn kopbal gekeerd ziet door de keeper. Gelukkig was Thomas attent en schoot hij de bal in het doel; 3-1.

Dit gaf de jongens weer vertrouwen en er kwamen kleine kansen voor ons. Maar helaas leverde dit geen doelpunt op. Een speler van Reunie schoot daarna de bal richting onze kruising, maar Wout sprong als een kat naar de winkelhaak en tikte de bal uit het doel. Hij kreeg applaus van beide supporters kreeg.

We kregen nog wat kleine kansjes, een mooi staaltje techniek van Timon en een counter van Stijn te zien, die gesmoord werd door de verdediging van Reunie. Er kwam ook weer een aanval van Reunie, maar Amine hield het overzicht. Hij speelde de bal naar het middenveld waar echter direct balverlies ontstaat en een speler kreeg vrij baan; 4-1.

Vijf minuten voor tijd werd Mark, die een goede wedstrijd speelde, gewisseld voor Twan. Twan had voor de wedstrijd al aan gegeven dat hij last van zijn hak had en geen hele wedstrijd kon spelen. Jammer voor het team want hij weet altijd van zijn tegenstander te winnen, mede door zijn wilskracht.

Reunie was de terechte winnaar en blijft koploper, wij staan 3e wat een unieke prestatie is voor dit team. Zaterdag spelen wij om 10:00 uur een thuiswedstrijd tegen MEC/Bredevoort D1. Kom onze jongens steunen!