Overtuigend Grolse Boys pakt drie punten

Overtuigend Grolse Boys pakt drie punten

3 november 2012

Vandaag was de formatie van Grolse Boys gekleed in nieuwe trainingspakken en dat was ook hard nodig. Veel dank gaat uit naar de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt: R. Wagendorp en J. Pfeifer, IJzer en metaalhandel. In de altijd lastige uitwedstrijd in en tegen Oeken moest Grolse Boys vol aan de bak om aansluiting te houden bij SP Teuge en DVV.

SVDW heeft een fikse straf opgelopen en door de vijf punten in mindering zakken ze behoorlijk op de ranglijst. Naast twee belangrijke spelers waar ze de komende tijd niet over kunnen beschikken. Oeken staat met staat 5 punten uit acht wedstrijden op een voorlaatste positie. Zoals al in de Tubantia was opgeschreven, heeft Grolse Boys het vaak lastig tegen zogenaamde laagvliegers en het verliest het daardoor kostbare punten om bovenin mee te blijven doen. Of te wel bij de les zijn en snel zien te scoren, gaf trainer Raymond van der Heiden vooraf aan.

“Good old” Sasha Milutinovic was er weer gezien het grote aantal afwezigen door blessures en schorsingen. Na het natte weer bleek het veld in Oeken er behoorlijk onder geleden te hebben, en dat was te zien aan het spel van beide teams. Het niveau was niet al te best, en het spel ging op en neer. Toch werd het advies van Raymond snel ingewilligd door spits Arben Rama. Bij een schot van Johan Houben, bleek Arben echter buiten spel te staan en werd het doelpunt door de scheidsrechter afgekeurd. Vlak daarna bleek de zeer alerte Arben toch zijn eerste doelpunt aan te tekenen. Hij was zijn directe tegenstander te slim af en schoof de bal in de korte hoek. De keeper leek bij deze doelpoging niet helemaal vrijuit te gaan. Over de eerste helft hoeft verder niet veel gezegd te worden. Grolse Boys probeerde wel aan te zetten, maar Oeken maakte het met veel inzet en strijd Grolse Boys knap lastig. Vermeldenswaardig is wel dat bij Oeken als snel de kersverse papa van de pasgeboren Isa uitviel met een flinke handblessure. Er bleek een vinger uit de kom, pezen gescheurd en een vinger gebroken te zijn. Beterschap toegewenst!

De tweede helft was Grolse Boys duidelijk de bovenliggende partij en kwam Oeken er niet meer aan te pas. Grolse Boys zette goed druk naar voren waarbij de flanken effectief werden gebruikt. Dit leverde een reeks aan kansen op. Een snelle combinatie tussen de sterk spelende Arben Rama en Arjan Paf, zette Arjan alleen voor de keeper. Hij stuitte echter op de keeper. Uit de hoekschop die dit opleverde, kon Arben intikken nadat de bal via een uitgestoken been van een Oeken speler voor zijn voeten viel. Dit bracht Grolse Boys in een zetel en bleef het verder ook goed combineren. Johan Houben raakte vervolgens de paal en Arjan Paf schoot de bal nog op de lat. Een hogere score kon niet uitblijven en dat bleek ook wel. Jalal Essbai schoot de bal na een kort genomen hoekschop feilloos in de rechterkruising. Oeken kon hier weinig meer tegenover zetten. Grolse Boys bracht een aantal wisselspelers in en kon de wedstrijd verder uitspelen. De 0-3 op het scorebord werd ook de eindstand.

Na deze goede overwinning, en het gelijke spel van DVV, staat volgende week de thuiswedstrijd tegen Harfsen op het programma. Met nog een wedstrijd tegoed en drie punten achterstand op DVV en vijf op SP Teuge, kan een overwinning de positie op de ranglijst verder verbeteren!

Wedstrijd verloop:
0-1 Arben Rama
0-2 Arben Rama
0-3 Jalal Essbai

Opstelling:
Keeper : Barry Janssen
Verdediging : Benny de Leeuwe, Sasha Milutinovic, Martijn van de Wiel (Johannes Pfeifer), Arjan Paf
Middenveld : Ronald Wagendorp, Jalal Essbai, Vincent te Brake
Aanval : Johan Houben (Richard Lorist), Arben Rama, Maikel Nuchter (Jeffry Firing)

Foto's klik hier

« Terug
© 2020 | CMS & webdesign by Dot72