Tubantia 'Samen de schouders eronder'

Tubantia 'Samen de schouders eronder'

2 november 2012

Grolse Boys telt weer mee.

Waar de ploeg jarenlang niet al te serieus werd genomen als laagvlieger in de laagste klasse van het zaterdagvoetbal, doen de Grollenaren al een tijdje weer van zich spreken. Sterker nog: het is tijd voor promotie.

GROENLO – Voor Grolse Boys staat er een belangrijk duel op het pro­gramma. De zaterdagvierdeklasser uit Groenlo gaat op bezoek bij Oeken. Die ploeg staat voorlaatste in de vierde klasse E. „Juist tegen dit soort tegenstanders gaan we vaak de boot in en dat mag mor­gen dus niet gebeuren”, waar­schuwt aanvoerder Arjan Paf. Dit seizoen promoveren de eerste twee ploegen op de ranglijst recht­streeks naar de derde klasse dank­zij een versterkte promotierege­ling. Grolse Boys wil daar bijhoren en heeft het vizier derhalve op de tweede plaats gericht. Sp. Teuge is al ver uitgelopen en is de gedood­verfde titelkandidaat. Grolse Boys duelleert momenteel met DVV en Almen om die felbegeerde tweede plek. ,,Dat is de inzet”, laat Arjan Paf weten. „We doen het nu al een paar seizoenen achter elkaar redelijk goed en dit is de kans om een keer de stap naar de derde klasse te zetten.”

Grolse Boys heeft mindere tijden gekend. De ploeg hing er lange tijd maar een beetje bij in de vierde klasse en trainers haakten af om­dat ze totaal geen toekomstper­spectief zagen. Raymond van der Heide durfde het drie seizoenen geleden wel aan. En die moed werd vrijwel direct beloond met de zesde plaats. Vervolgens schop­te Grolse Boys het tot de vijfde plek en afgelopen seizoen werden de Grollenaren zelfs derde. „Deze trainer heeft goed werk geleverd”, stelt Paf. „Raymond heeft er weer een ploeg van gemaakt: een hecht team zogezegd. Er zijn nieuwe spelers bijgekomen, die weer brood in Grolse Boys zagen. En we hebben natuurlijk Johan Houben, die met negen treffers lekker op dreef is.” De wederopstanding van Grolse Boys smaakt naar meer: de derde klasse. Met de huidige selectie is dat misschien wel een beter po­dium voor de ploeg dan de vierde klasse met overwegend ‘hotse­knots voetbal’. „Dat zie je terug in de resultaten”, zegt Paf. „We doen het redelijk tegen sterke tegenstan­ders en laten steken vallen tegen ploegen die veel lager staan. Dat mag morgen tegen Oeken niet ge­beuren. Daar zouden we echt kost­bare punten mee verspelen.”

Is Grolse Boys klaar voor de derde klasse, mocht het zover ko­men? Paf: „Tja, dat is moeilijk te zeggen. We hebben geen brede se­lectie en met een paar schorsingen en blessures hebben we meteen een probleem. Ik weet het niet. Maar het is het proberen zeker waard.”

Door André Scheffers.
Bron: Tubantia

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72