GB 1 wint van hekkensluiter SKVW

14 oktober 2012

Op papier kwam er een niet al te moeilijke tegenstander op bezoek. SKVW heeft namelijk pas 0 punten uit 6 wedstrijden. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de spelers nog even herinnerd aan wat zich vorig jaar afspeelde in Winterswijk. Er werd toen namelijk knullig verloren en stond het volgende in de krant: Haantjes verliezen van SKVW. Het was dus belangrijk om SKVW niet te onderschatten, want het blijft altijd nog een streekderby. Daarbij miste Grolse Boys 6 basisspelers, waaronder keeper Barry, waardoor jeugdkeeper Brian Firing voor het eerst in het doel stond.

Grolse Boys begon scherp en feller aan de wedstrijd. De tactiek die vooraf was besproken, betekende om snel de aanval te kiezen. Dit pakte ook direct goed uit. Johan maakte het goed af, na een slippertje van de verdediging. De verdediging van SKVW was erg matig waardoor Grolse Boys een aantal grote mogelijkheden kreeg. Gelukkig voor SKVW stond de keeper wel goed op beslissende momenten. Uiteindelijk moest de keeper ook capituleren na een foutje waar Zouhair goed van profiteerde; 2-0.

Daarna vergat Grolse Boys de strategie die vooraf was afgesproken en liet SKVW komen.Ook met de kansen die Grolse Boys kreeg werd slordig omgegaan. SKVW kwam zelfs nog terugtot 2-1, na een slippertje van Slavko. De spits van SKVW maakte het overigens netjes af. Gelukkig viel nog wel de 3-1 voor rust. Een prachtig afstand schot van Johan, viel binnen in de kruising.

Na rust kreeg Grolse Boys al snel een grote kans op de 4-1, maar helaas ging de bal er wederom niet in. SKVW begon langzamerhand wat meer druk te zetten door steeds de bal hoog in de zestien te brengen. Uit een afgeslaagde corner schoot SKVW de aansluitingstreffer binnen. Gelukkig duurde het niet lang om hetverschil weer op twee te brengen. Ronald ronde een mooieaanval goed af. De sterk spelende Johan stond weer aan debasis van deze aanval.

Helaas was er wel een tegenvaller, want Brian moest geblesseerd het veld verlaten. Hierdoor moest Richard gaan keepen en kwam Johannes in het veld. Vlak daarna wisselde Grolse Boys nog twee keer. Zouhair en Arjan gingen er uit en daarvoor in de plaats kwamen twee jeugdspelers; Daan en Eduardo. Beide pakte het uitstekend op!

Het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer. SKVW kwam nog wel een keer dicht bij de 4-3, maar door kunst en vliegwerkviel deze niet. Uiteindelijk stond na 90 minuten dus de 4-2 op het scorebord en bleven de 3 punten in Groenlo.

Volgende week moet Grolse Boys een inhaalwedstrijd spelen. SP Eefde komt dan op bezoek en de wedstrijd begint om 14:30.