Hongerige oude mannen

Hongerige oude mannen

17 september 2012

We stonden te trappelen. Allemaal! Als jonge honden die eindelijk door het luie baasje worden uitgelaten op zoek naar een geschikte boom, als koeien die een winter op stal hebben gestaan op zoek naar vers gras, als zeelieden die na een maandenlange trip de haven in zicht hebben en op jacht zijn naar drank en vrouwen. Elf maanden zonder serieuze pot voetbal maakt mannen van boven de 45 hongerig.

Sinds het vriendschappelijke toernooi in Ulft wisten we het zeker: dit moeten we vaker doen. Dit gáán we vaker doen! De KNVB herkende de wensen van mannen op leeftijd, erkende dat zij niet in staat zijn het week in week uit op te nemen tegen fanatieke knapen van 25 en bedacht een competitie voor 45-plussers. Half veld, zeven tegen zeven, in toernooivorm, acht keer per jaar. Wij doen mee!

Een uur voor aanvang van de eerste wedstrijd stonden we al omgekleed op het veld. De clubfotograaf wilde de geboorte van het jongste Boys-team vastleggen op de gevoelige plaat. Zijn eigen verjaardagsfeestje kon het best een paar uurtjes zonder hem doen. A man’s gotta do what a man’s gotta do!

Het toernooi in Ulft had ons geleerd niet al te doldriest van start te gaan, maar de door adrenaline gevoede honger naar de bal was zo sterk dat we 10 minuten vol gas het doel van stadsgenoot Grol bestormden. Het leverde een aantal geweldige kansen op, maar geen goals. Onze krachten ebden weg, we wisselden de ene vermoeide speler voor de andere, er vielen enorme gaten en Grol liep eenvoudig naar een 2-0 overwinning.

Het kwartiertje rust kwam als geroepen. Bakkie koffie, sigaretje en een dolletje met de vele toeschouwers. De les was geleerd. We zouden het anders doen. Meer mannen achter de bal, de tegenstander wat laten komen en vanuit een gesloten verdediging bij balbezit er pijlsnel uitkomen. De mannen van SVBV uit Barchem speelden verzorgd voetbal met veel beweging en snelheid op de flanken. Alle zeilen moesten worden bijgezet om de storm van aanvallen te doorstaan. Maar onze counters waren vlijmscherp, levensgevaarlijk en dodelijk: 2-1 winst.

Bij begin van de derde pot zag je veel mannen al wat moeilijker lopen. De spieren waren stijf geworden en de gewrichten bewogen niet meer zo soepel, kraakten zelfs. Gelukkig hadden we de sterke tegenstanders gehad. Eibergen had de ‘jongere’ spelers thuis gelaten en trad aan met een zevental mannen op zeer respectabele leeftijd. Onze meest fitte mannen wilden nog één keer vlammen en maakten van het Eibergse doel een ware schiettent. Bij 6-1 vond ook de scheids het genoeg.

De honger was meer dan gestild, maar voetbal maakt mannen van boven de 45 dorstig. De kantine kende dan ook de beste vrijdagavond sinds jaren.


Pingel

---------------------------------------------

Opstelling:
Herman van de Wiel, Ruud Groot Zevert, Hendrik Warnar, Herman Jansen, Hannes Pfeiffer, Jaap Jansen,Paulus Maessen, Mohammed Faris, Johnny Beking, Raimond van der Heiden, Rudi Nüchter, Imre Berki, meneer Haziri

Uitslagen:
Grolse Boys – Grol 0 – 2
Eibergen – SVBV 0 – 4
Grolse Boys – SVBV 2 – 1
Grol – Eibergen 7 – 0
Grolse Boys – Eibergen 6 – 1
Grol – SVBV 1 – 2

Stand:
1 Grol: 6 punten (+8)
2 Grolse Boys: 6 punten (+4)
3 SVBV: 6 punten (+4)
4 Eibergen: 0 punten (-16)

Volgende speelronde: 5 oktober in Eibergen

Topscorers:
Mohammed Faris 4
Imre Berki 2
Rudi Nüchter 1
Herman Jansen 1

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72