Onnodig verlies van Teuge

16 september 2012

Afgelopen zaterdag kwam Teuge op bezoek. Dit team is heel goed begonnen aan de competitie. Met 18 doelpunten voor en 0 tegen (in twee wedstrijden) geeft blijk van scorend vermogen en klasse. Grolse Boys was dus vooraf gewaarschuwd.

Helaas kon Vincent te Brake niet mee doen, in verband met griep. Martijn van de Wiel stond in plaats van hem in de basis. In het begin van de wedstrijd liet Grolse Boys zich wat inzakken, om zo de onbekende tegenstander op te vangen. Teuge liet de bal wel rond gaan, maar eenmaal over de middenlijn wisten ze vaak niet wat ze moesten doen. Hierdoor hadden ze veel balverlies en Grolse Boys probeerde snel te schakelen om zo gevaarlijk te worden.

Toch kwam Teuge op voorsprong. De spits werd diep aangespeeld, hij speelde Martijn uit op de achterlijn en legde de bal terug. De inkomende speler wilde de bal inschieten, maar hij raakte de bal niet goed en de bal kwam gelukkig voor een andere speler die niet kon missen. Grolse Boys was niet van slag en ging met het zelfde spel verder en dit werd beloond door de gelijkmaker. Johan schoot van 20 meter de bal keihard tegen het net, 1-1!

Helaas viel voor rust toch nog de 1-2, de spits van Teuge schoot de bal strak in de hoek. De scheidsrechter zag helaas niet dat hij de bal overduidelijk met de arm mee nam. Dit was erg frustrerend. Want voor elk klein dingetje floot de scheidsrechter wel. Dat kwam de wedstrijd niet ten goede. In het tumult na het doelpunt kreeg Mathijs terecht de rode kaart.

Er moest nog een kwartier gespeeld worden tot aan de rust. Tijdens deze minuten was vooral tegenhouden. Teuge kreeg nog wel twee grote kansen, maar Barry stond goed te keepen. Na de rust kwam Khalid in het veld in plaats van Arben. Grolse Boys ging op deze manier gokken op een uitbraak van de twee snelle spitsen.

Ze lieten zich tot aan de 75ste minuut inzakken om niet te veel risico te lopen. Teuge liet de bal rond spelen, maar werd totaal niet meer gevaarlijk. Ze waren passief en erg slordig. Grolse Boys kreeg hierdoor een hele grote mogelijkheid op de 2-2, maar helaas schoot Zouhair de bal naast de paal. Met nog 15 minuten te spelen, ging de Grolse Boys meer risico’s nemen.

Achterin werd 1 op 1 gespeeld en Ronald en Arjan werden doorgeschoven. Hierdoor probeerde Grolse Boys de gelijkmaker te forceren. Met het gevolg dat Teuge meer ruimte kreeg en ook nog een aantal kleine mogelijkheden om te scoren. Grolse Boys deed er alles aan, Martijn en Slavko moesten zelfs beiden met kramp van het veld af, om toch nog een puntje in Groenlo te houden.

Helaas floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en ging Teuge met de 3 punten vandoor, terwijl Grolse Boys recht had op een punt. Grolse Boys kan wel met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd, uit tegen Almen. Alleen moet het waarschijnlijk wel een aantal wedstrijden zonder Mathijs doen.