Grolse Boys jeugdtoernooi zeer geslaagd!

21 mei 2012

Afgelopen zaterdag werd er voor de 2de keer het Grolse Boys D en C jeugdtoernooi op het ’t Wilgenpark gehouden. Onder een strakblauwe hemel was er veel sporttalent, jeugdig enthousiasme en voetbalplezier te zien.
In de ochtend was eerst de D jeugd aan de beurt. Er waren eerst een aantal kleine probleempjes, want Gazelle Nieuwland kwam niet opdagen en Trias had niet genoeg spelers. Gelukkig werd dit beide snel opgelost, door het schema aan te passen en dat elke wedstrijd een aantal spelers van een ander team mee deden met Trias. Met dit laatste was de organisatie weg blij, zodat er vooral lekker gevoetbald kon worden!

Na de poulewedstrijden viel de nummer 5 af en de nummers 1 t/m 4 speelde nog kruisfinales voor een plek in de finale. AZSV D3 moest het opnemen tegen Grol D5 en Grolse Boys D1 moest het opnemen tegen Grol D3. Grol D3 behaalde een nipte overwinning en AZSV was te sterk voor Grol D5. Dit betekende dat AZSV D3 en Grol D3 de finale speelde en Grolse Boys D1 en Grol D5 om de 3/4 plek.

Om de 3/4 plek was het erg spannend, maar Grol D5 wist nipt met 1-0 te winnen. Terwijl ze in de poulefase nog hadden verloren van de Grolse Boys. De finale tussen AZSV D3 en Grol D3 was super spannend. In de poulefase werd het nog 0-0, in de finale kwam AZSV op voorsprong, maar Grol kwam goed terug tot 1-1. Dit bleef het ook tot het eindsignaal en dit betekende dat er penalty’s moesten worden genomen. In de eerste serie van vijf kwam Grol al snel op voor sprong, maar ASZV kwam goed terug. Na de serie was het gelijk en werd er sudden death. De teams hielden het erg lang spannend, maar uiteindelijk wist ASZV D3 de penalty’s het beste te nemen!
Na deze zinderende finale werd de prijsuitreiking gehouden. Jeugdvoorzitter Barry bedankte iedereen voor deze leuke en sportieve ochtend en reikte samen met sponsor Arne Poelhuis de prijzen uit.

Beste speler: Timo Kobus van Trias D6

Na deze ochtend was ’s middag de C jeugd aan de beurt. Precies om 13:00 werd er begonnen met de poulewedstrijden. Alle teams spelen drie poulewedstrijden en na de poulewedstrijden werden de finale gespeeld. Tussen de wedstrijden door konden de spelers hun trapprecisie laten zien door precies op de stropdas te schieten. Opvallend was hierbij dat een speler van Erix C1 de bal achter het standbeen precies door het gas schoot, uitstekend gedaan! In de poulefase was er een opvallende wedstrijd tussen Grolse Boys C2 en Trias C5. In de competitie won Trias met 15-0 en op het toernooi werd Trias verslagen met 0-1. Zo zie je maar weer dat er tijdens een toernooi vaak verrassende uitslagen zijn.

Na de poulewedstrijden waren de teams bekend die door waren. De 3/4 plek werd onderonsjes tussen Longa’30 C4 en Longa’30 C6. Uiteindelijk was Longa’30 C4 de sterkste. De finale was tussen Grolse Boys C1 en Meddo C1. Deze finale werd nipt gewonnen met 1-0 door Grolse Boys C1.

Na deze finales werd direct de prijsuitreiking gehouden. Grolse Boys bedankte iedereen, waaronder de scheidsrechters en de jury die besliste wie de speler van toernooi werd en hopelijk tot volgend jaar!