Grolse Boys uitgespeeld in nacompetitie

19 mei 2012

Toen we langs het oude stadion van FC Wageningen kwamen op de Wageningse berg, moesten Thomas en Sander toch even zien of in de toekomst hun de Graafschap daar nog een uitwedstrijd in de eerste divisie kon spelen, maar dat zal voorlopig niet mogelijk zijn. Helaas ligt dit stukje voetbalgeschiedenis er zeer vervallen bij.

De toegankelijkheid van het sportcomplex voor zo’n grote touringcar viel wel wat tegen, maar het is een beschermd natuurgebied, dus mogen er geen grote parkeervoorzieningen aangelegd worden. De selectie was compleet met uitzondering van Johan Houben, die vanwege zijn vijfde gele kaart van het seizoen niet mee mocht spelen. Het zelfvertrouwen van de ploeg was goed ondanks dat de wedstrijd op kunstgras werd gespeeld. Grolse Boys heeft al diverse wedstrijden op kunstgras gespeeld, maar de eigenschappen van deze velden zijn toch zeer verschillend. Dit geeft een thuisspelende vereniging toch zeker een duidelijk voordeel .

De zachte ondergrond van dit speelveld leverde in het begin dan ook nogal wat aanpassingsproblemen op. De organisatie van de verdediging onder leiding van Jalal Essbai stond goed en er werden weinig kansen weg gegeven. De eerste kansen waren voor Grolse Boys. Door goed pressie naar voren te zetten, werden een aantal kleine kansen gecreëerd. Zo schoot Arben net voorlangs. Voor Sacha Milutinovic was het na 15 minuten einde verhaal door een hamstring blessure. Danny Ferrol nam zijn plaats zeer verdienstelijk over. Echter door de afwezigheid van Sasha in de defensie en de omschakeling die moest plaatsvinden, bleek de organisatie even verminderd. Door slecht wegwerken in de zestien, kon de spits van Wageningen vrij gemakkelijk de 1-0 inschieten. Grolse Boys pakte het vervolgens weer goed op. Arjan Paf kreeg bal rond de middellijn aangespeeld en slalomde door de verdediging van Wageningen. Oog in oog met de keeper bleek hij zijn energie verbruikt te hebben en schoot helaas ruim over. De actie verdiende een treffer. Na een half uur spelen lette de verdediging van Grolse Boys bij een ingooi niet goed op, want opeens stonden twee spelers van Wageningen geheel vrij. Er werd nog wel geprobeerd door wat trekwerk de spelers uit balans te brengen, maar de scheidsrechter lette goed op en gaf terecht een strafschop. Hieruit werd het 2-0. Hierna probeerde de rood witte combinatie wel terug te komen, maar er ontstonden daardoor ook weer kansen voor Wageningen. Ondertussen was Khalid Chahboune ook geblesseerd uitgevallen. Ronald Wagendorp, die vanwege een lichte liesblessure op de bank begonnen was, moest toch aan de bak, wat hij verder uitstekend deed. Bij de rust was het nog steeds 2-0, maar de Groenlose vereniging wanhoopte niet, want ook in de eerste wedstrijd hadden ze met twee doelpunten achter gestaan.

Na de rust was het Grolse Boys die het initiatief nam en Wageningen onder druk zette. Wageningen vergat steeds meer te voetballen, maar kreeg wel grote kansen, omdat Grolse Boys steeds meer risico nam. Ook werd Maarten Kerver ingebracht ten koste van Arben Rama om zo een sterk aanspeelpunt in de aanval te krijgen. Dat kwam er echter niet goed uit de verf, omdat Maarten steeds meer op het middenveld kwam te spelen. Ongeveer halverwege de tweede helft scoorde Grolse Boys, maar in verband met duwen werd dit doelpunt afgekeurd. Er ontstond een klein opstootje, waarbij de scheidrechter ten val kwam, maar omdat er geen duidelijke opzet was, had het geen gevolgen voor de spelers. Ongeveer 10 minuten voor tijd kwam Grolse Boys toch nog via Arjan op 2-1 en kregen alle supporters die meegereisd waren weer hoop. De vermoeidheid bij diverse spelers bleek ook wel, want er moest regelmatig gestopt worden voor een behandeling tegen kramp. In de lange en spannende blessuretijd die volgde streden twee ploegen. Grolse Boys probeerde alles op alles te zetten om de aansluitingstreffer te maken en zo een verlenging af te dwingen en Wageningen die de bevrijdende 3-1 wilde maken. Door geweldig keeperswerk van Sebastijan van Beugen bleef Grolse Boys erin geloven, maar diep in blessuretijd was het Wageningen die uit een counter toch de 3-1 wist te scoren. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Grolse Boys drong nog een keer aan, maar geloofde er niet meer in.

Ondanks dat we verloren hadden bleek de stemming in de bus op de terugweg door een paar biertjes al weer snel hersteld. In de bus werden ook de supporters, de spelers en de begeleiding van het elftal door de voorzitter bedankt voor hun inzet tijdens deze wedstrijd.

Via deze weg willen we alle supporters nog bedanken voor hun ondersteuning tijdens deze wedstrijd en gedurende het gehele seizoen. We hopen dat driemaal scheepsrecht is en dat volgend seizoen zonder nacompetitie een plaats in de derde klas wordt bereikt.

Voor dit seizoen rest alleen nog het senioren toernooi op 2 juni. Met dit toernooi wordt dit seizoen ook feestelijk afgesloten. Een DJ zal via passende muziek vanaf de prijsuitreiking proberen er een mooi voetbalfeest van te maken. Iedereen wordt hierbij dan ook uitgenodigd om zaterdag 2 juni er een mooi feest van te maken.

Opstelling:
Keeper: Sebastijan van Beugen
Defensie : Mathijs Paf, Jalal Essbai, Vincent te Brake, Sasha Milutinovic (Danny Ferrol)
Middenveld: Maikel Nuchter, Arjan Paf, Dalibor Repija
Aanval: Zouhair Chahboune, Chalid Chahboune (Ronald Wagendorp), Arben Rama (Maarten Kerver)