Grolse Boys 1 pakt periodetitel!

Grolse Boys 1 pakt periodetitel!

6 mei 2012

Grolse Boys speelt nacompetitie na een 5-2 zege op DVV uit Duiven. Voorafgaand aan de wedstrijd was het doel duidelijk. Er moest in ieder geval gewonnen worden, en daarna kon gekeken worden naar de resultaten op andere velden. Grolse Boys had het namelijk niet helemaal in eigen hand.

Het team uit Duiven speelde nergens meer voor en dat werd direct al duidelijk, want om half 3 waren er nog maar 8 man. De wedstrijd begon daarom een half uur later. Toen stonden er 22 spelers op het veld en werd er afgetrapt. Grolse Boys begon redelijk goed. Er werd geprobeerd snel druk te zetten, zodat DVV moeilijk kon opbouwen.

De thuisploeg kwam veel in balbezit en ook gemakkelijk tot aan de 16 meter, maar daar strandde het dan ook vaak. Na 25 minuten kwam DVV meer in het spel, met af en toe leuk combinatiespel. DVV kwam ook toch enigszins verrassend op voorsprong, doordat de bal makkelijk kon worden ingekopt uit een vrije trap. Grolse Boys was slag en er lukte helemaal niets meer. Er werd slap gespeeld, veel met de bal gelopen en weinig gecreëerd.

Met een 0-1 stand werd de rust bereikt. In de rust gaf trainer Raymond van de Heide een donderspeech en greep in door twee frisse wissels in te brengen. Maarten Kerver en Danny Ferrol kwamen er in voor Arben Rama en Zouhair Chahboune en er werden een aantal omzettingen in het elftal gemaakt. Deze wissels en omzettingen pakten goed uit. Grolse Boys ging als een team voetballen en er werd snel druk naar voren gezet. Maarten kon goed worden ingespeeld en de snelle spelers er om heen zorgden voor veel gevaar.

De 1-1 viel dan ook al redelijk snel na de rust. Vanaf de zijkant werd de bal voor gezet en Maarten liep de bal in de goal. Daarna ging Grolse Boys goed verder en Jalal Essbai, die was doorgeschoven, maakte de 2-1. Jalal maakte ook de 3-1 uit een terecht gegeven penalty. Vlak daarna kreeg Khalid Chahboune een grote mogelijk om te scoren, maar helaas stond de keeper in de weg.

DVV had niet veel meer in te brengen en ze vonden het allemaal wel goed. Alleen door af en toe vaag fluiten van de scheidsrechter, ontstond er wat irritatie aan beide kanten. DVV kreeg twee gele kaarten, wegens praten. Snel daarna viel de 4-1 via Maarten, maar het was niet helemaal duidelijk of de bal wel of niet over de lijn was geweest. Volgens de grensrechter niet, maar volgens de scheidsrechter wel. Daarna ging Grolse Boys een tempo lager spelen en kwam DVV er af en toe gevaarlijk uit.

Na een mooie aanval werd de spits van DVV gehinderd bij het scoren en ging de bal op de stip. Even daarvoor had DVV ook een penalty kunnen krijgen, maar de handsbal werd niet gezien. Het werd het 4-2. Grolse Boys was weer wakker en er werd weer een tandje bijgeschakeld. Fit resulteerde al snel in de 5-2. Na een mooie assist van Maarten kon Khalid makkelijk de bal in het doel schieten. Dit was de beslissing en de 3 punten waren binnen.

Omdat de wedstrijd een half uur later was begonnen, waren de eindstanden op de andere velden al bekend en die waren gunstig. Grolse Boys is als 3de geëindigd in de competitie en speelt net als vorig jaar weer nacompetitie. Dit is een uitstekende prestatie, ook al werd er dit jaar niet altijd goed gevoetbald. Volgende week moet de Grolse Boys direct aan de bak. Eerst komt Wageningen op bezoek en een week later is de uitwedstrijd. Bij winst zijn op 26 mei en 2 juni de finalewedstrijden.

Kom allemaal het eerste elftal van de Grolse Boys steunen!

Opstelling
Doel: Sebastijan van Beugen
Achter: Mathijs Paf, Jalal Essbai, Sacha Milutinovic, Vincent te Brake
Midden: Dalibor Repija, Arjan Paf, Maikel Nuchter (Richard Lorist)
Voor: Zouhair Chahboune (Danny Ferrol), Arben Rama (Maarten Kerver), Khalid Chahboune

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72