Grolse Boys verliest dure punten

22 april 2012

Vandaag stond voor Grolse Boys een ware achterhoekse derby op het programma in en tegen SKVW uit Winterswijk. Gezien de stand op de ranglijst en in de tweede periode moest er gewonnen worden om de zeer goede uitgangspositie verder uit te bouwen. Volgende week staat namelijk de kraker op het programma tegen de nummer drie DVOV voor de tweede positie in de 4e klasse D, en vandaag speelden DVOV en Almen (4e positie) tegen elkaar. Of te wel er konden vandaag al zeer goede zaken gedaan worden om een plek in de nacompetitie te veroveren. Sterker nog bij verlies van Almen was een zekere nacompetitieplek veilig gesteld. Echter moest er eerst van SKVW gewonnen worden…

Gezien de belangen die vandaag op het spel stonden, leek wel of iedereen bij de Grolse Boys te verlamd was om te voetballen; of met de wedstrijd van volgende week in het achterhoofd rondliepen. Terwijl trainer Raymond van der Heijden nog zo gewaarschuwd had voor te veel rekenwerk. Er moesten vandaag drie punten gepakt worden. De duels werden te slap aangegaan en er werd onvoldoende pressie gezet op de verdediging van SKVW. De eerste 20 minuten speelden zich dan ook voornamelijk af op het middenveld. Slordig voetbal met veel balverlies aan beide kanten. SKVW probeerde vooral de lange bal te spelen om de spitsen te bereiken. Deze stonden nogal geïsoleerd en door goed verdedigingswerk kon het meeste gevaar direct worden gesmoord. De opbouw van Grolse Boys was daarentegen niet veel beter. Al probeerde het wel meer te voetballen en door individuele acties van de middenvelders en de flanken de spitsen te bereiken. Arjan Paf schoof ook veelvuldig door om meer druk te zetten op het middenveld en de achterste linie van SKVW. Gaandeweg lukte dat steeds beter en naar het einde toe van de eerste helft kon Grolse Boys zowaar een overwicht creëren. SKVW kwam er nauwelijks meer uit. Dit resulteerde in een aantal corners en afstandsschoten, maar veel dichter kwam Grolse Boys niet bij de goal van SKVW.

In de rust werd iedereen weer even wakker geschud en er op gewezen dat er eerst gewonnen moet worden om alle scenario’s voor de komende twee weken uit te kunnen werken. Ook moest er feller gevoetbald worden en beter opgebouwd worden om de spitsen in stelling te brengen. Van dit alles kwam weinig terecht.

De tweede helft ontpopte zich tot een zware beproeving op fysiek gebied. Zouharir Chaboune kwam steeds meer in de wedstrijd en zijn rushes vanaf de linkerkant werden steeds gevaarlijker. Na 10 minuten kapte hij het zestien meter gebied in en probeerde vervolgens de keeper op te zoeken. Dit werd verhinderd door een verdediger van SKVW die dit op een manier deed zonder de bal te spelen. Een zuivere strafschop voor Grolse Boys, maar de scheidsrechter wilde er niets van weten. Het spelde golfde vervolgens snel op en neer met veel lange ballen en fysieke duels. Alles moest uit de kast gehaald worden om voor de goal van SKVW te komen. Ronald Wagendorp had zijn dag niet en veel schoten en acties resulteerde niet in het gewenste resultaat. SKVW probeerde steeds meer te gaan counteren en gooide nog wat meer energie in het spel. Vooral de twee opkomende middenvelders die vanaf de zijkanten speelden leken onvermurwbaar. Een ongevaarlijke bal die vanaf de zestien op doel werd geschoten van Grolse Boys werd door de keeper Sebatijan van Beugen verkeerd ingeschat en stuiterde via de armen in het doel. Dit was een domper die als een bom insloeg bij Grolse Boys. Raymond van der Heiden handelde direct door Johan Houben en Chalid Chaboune te wisselen. Met de twee frisse spelers, Maikel Nuchter die daardoor als linksbuiten werd gepositioneerd, werd alles op alles gezet. Dit resulteerde in veel beter voetbal en werd Grolse Boys steeds gevaarlijker. Een paar mooie aanvallen konden helaas niet binnengeschoten worden. Grolse Boys bracht Benny de Leeuw in die als laatste man ging spelen waardoor Jalal Essbai door kon schuiven. SKVW counterde er op los en had de 2-0 binnen kunnen schieten, maar door goed keeperswerk bleef Grolse Boys de hoop op de gelijkmaker houden. Uiteindelijk leverde een aantal corners nog het nodige gevaar op. Uiteindelijk vond de scheidsrechter dat het tijd was terwijl Ronald Wagendorp de afgeslagen corner weer op doel kopte. Deze viel in het doel, maar de scheidsrechter bleef bij zijn besluit en dat leverde de zeer onfortuinlijke eindstand op voor Grolse Boys. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

Grolse Boys verliest drie zeer dure punten, maar moet vooral naar zichzelf kijken. Het speelde vandaag niet goed genoeg en te veel spelers haalde niet het gewenste niveau. Haarlo gaat nu (na Zelos) aan kop in de tweede periode en staat vier punten los. De tweede en derde plek op de ranglijst geven in ieder geval ook recht op nacompetitie. Met het gelijke spel tussen DVOV en Almen gaan deze twee ploegen samen met Grolse Boys uitmaken wie daar recht op hebben!

Doel : Sebastijan van Beugen
Verdediging : Mathijs Paf, Jalal Essbai, Maikel Nuchter, Arjan Paf
Middenveld : Johan Houben (Sasha Milutinovic ), Dalibor Repija, Ronald Wagendorp
Aanval : Arben Rama (Benny de Leeuw), Khalid Chaboune (Vinvent te Brake), Zouharir Chaboune

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72